Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη βάση Ιντσιρλίκ

tags :
Cavusoglu: Δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη βάση Ιντσιρλίκ
Η Άγκυρα μπορεί να επανεξετάσει την στάση της, στην περίπτωση που δει κάποια «θετικά βήματα» από το Βερολίνο, δήλωσε ο Mevlut Cavusoglu
Δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να επιτρέψει αυτή την στιγμή σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τα γερμανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, δήλωσε σήμερα (30/05/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, τονίζοντας, όμως, ότι η Άγκυρα μπορεί να επανεξετάσει την στάση της, στην περίπτωση που δει κάποια «θετικά βήματα» από το Βερολίνο.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα σε γερμανούς κοινοβουλευτικούς να επισκεφθούν τη βάση Ιντσιρλίκ, ισχυριζόμενη ότι το Βερολίνο χρειάζεται να βελτιώσει αρχικά τη συμπεριφορά του.
Στη συγκεκριμένη βάση είναι ανεπτυγμένοι περίπου 250 γερμανοί στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Παρατηρούμε ότι η Γερμανία στηρίζει οτιδήποτε είναι ενάντια στην Τουρκία», τόνισε ο Cavusoglu.
«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν για εμάς να επιτρέψουμε τώρα σε γερμανούς κοινοβουλευτικούς να επισκεφθούν τη βάση Ιντσιρλίκ…
Αν προχωρήσουνε σε θετικά βήματα στο μέλλον, μπορεί να επανεξετάσουμε το θέμα», σημείωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης