Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (EKT): Η Ιταλία μπορεί να μειώσει το χρέος της κάτω από το 100% του ΑΕΠ σε περίπου 10 χρόνια

Visco (EKT): Η Ιταλία μπορεί να μειώσει το χρέος της κάτω από το 100% του ΑΕΠ σε περίπου 10 χρόνια
Πάντως, οι ανησυχίες για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας έχουν ενταθεί λόγω και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της χώρας
Την εκτίμηση ότι η Ιταλία μπορεί να μειώσει το χρέος της κάτω από το 100% του ΑΕΠ σε περίπου 10 χρόνια εξέφρασε, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ιταλίας και μέλος της ΔΣ της ΕΚΤ, Ignazio Visco.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολύ διευκολυντική νομισματική πολιτική παραμένει αναγκαία.
Oι ανησυχίες για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας έχουν ενταθεί λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της χώρας.
Εξάλλου, η S&P έχει προειδοποιήσει σε έκθεση της ότι οποιαδήποτε διάσωση κάποιας ή κάποιων ιταλικών τραπεζών θα δημιουργούσε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης μεταξύ του κράτους και των τραπεζών και θα αυξήσει τον κίνδυνο ενός «doom loop».
Δεδομένου ότι οι ιταλικές τράπεζες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων δανειστών προς το κράτος, με μερίδιο άνω του 20%, η πιθανή διάσωση ορισμένων δανειστών ενδέχεται να έχει έμμεσο αντίκτυπο στο rating της Ιταλίας, εάν υπάρξει sell-off στα ιταλικά ομόλογα, όπως πρόσθεσε.
Επίσης, οι αναφορές το Σαββατοκύριακο ότι τα κυριότερα κόμματα της Ιταλίας θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε έναν αναλογικό εκλογικό νόμο υπογράμμισαν επίσης τις αυξανόμενες πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στη χώρα, με τον κίνδυνο νίκης του κινήματος των Πέντε Αστέρων να έχει αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης