Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moynihan (BofA): Τα κέρδη β’ τριμήνου 2017 της Bank of America θα δεχτούν πιέσεις

Moynihan (BofA): Τα κέρδη β’ τριμήνου 2017 της Bank of America θα δεχτούν πιέσεις
Πλήγμα αναμένει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας από την πτώση των εσόδων από συναλλαγές, τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επιτόκια και την πώληση assets
Τα κέρδη β’ τριμήνου της Bank of America Corp θα πληγούν από την πτώση των εσόδων από συναλλαγές, τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επιτόκια και την πώληση ή το «κούρεμα» ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, όπως προειδοποίησε σήμερα (31/05/2017) ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Brian Moynihan.
Μιλώντας σε μια διάσκεψη του κλάδου, ο Moynihan δήλωσε ότι τα έσοδα από συναλλαγές είναι σε τροχιά να καταγράψουν πτώση περίπου 10% - 12% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, δεδομένου ότι το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου θα αυξηθούν περίπου κατά 3% - 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Τα έσοδα θα επηρεαστούν επίσης από τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επιτόκια και από το γεγονός ότι η τράπεζα έκλεισε την πώληση της μονάδας πιστωτικών καρτών του Ηνωμένου Βασιλείου ένα μήνα πριν το χρονοδιάγραμμα, μειώνοντας τα καθαρά έσοδα από τόκους για το τρίμηνο.
Σύμφωνα με τον Moynihan, οι δύο αυτοί παράγοντες θα μειώσουν συνδυαστικά τα καθαρά έσοδα από τόκους κατά 100 εκατ. δολ., σε 110 εκατ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης