Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒ+» για τη Νότια Αφρική - Παραμένει σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΒΒ+» για τη Νότια Αφρική - Παραμένει σταθερό το outlook
Ο οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για μη ικανοποιητική οικονομική ανάπτυξη, η οποία όμως αντισταθμίζεται από τις τοπικές κεφαλαιαγορές, την ευνοϊκή διάρθρωση του δημόσιου χρέους και το ιστορικό μιας αρκετά συνετής δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής
Η Fitch επιβεβαίωσε σήμερα (1 Ιουνίου 2017) την αξιολόγηση «ΒΒ+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Νοτίου Αφρικής, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) «σταθερές» και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε «Β».
Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσδοκίες πολλών μιλούσαν για ενεδεχόμενη υποβάθμιση τςη αξιολόγησης ή για μεταβολή του outlook σε «αρνητικό».
Ο οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για μη ικανοποιητική οικονομική ανάπτυξη, η οποία όμως αντισταθμίζεται από τις τοπικές κεφαλαιαγορές, την ευνοϊκή διάρθρωση του δημόσιου χρέους και το ιστορικό μιας αρκετά συνετής δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.
Ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου στα τέλη Μαρτίου 2017, ο οποίος προκάλεσε την υποβάθμιση των αξιολογήσεων της Νοτίου Αφρικής, ενδέχεται να υπονομεύσει τη διακυβέρνηση των κρατικών επιχειρήσεων, να αποδυναμώσει τη δημοσιονομική εξυγίανση και να μειώσει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, ως αποτέλεσμα της ασθενέστερης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, σχολιάζει η Fitch.
Ο οίκος αναμένει μεγένθυνηση του ΑΕΠ της Νοτίου Αφρικής κατά 1% το 2017 (έναντι 0,3% το 2016) και 1,8% το 2018.
Ο μέσος όρος ανάπτυξης της περιόδους 2017 - 2021 για την κατηγορία «ΒΒ» φτάνει στο 3,5%, πολύ υψηλότερα από την επίδοση 1,6% για τη χώρα.
Η ανάκαμψη αντανακλά μεταξύ άλλων τον χαμηλότερο πληθωρισμό σε συνδυασμό με τη σταθερή αύξηση των μισθών, γεγονός που θα ενισχύσει το πραγματικό εισόδημα των καταναλωτών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης