Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimitrov (ΥΠΕΞ Σκοπίων): Θα ασκήσουμε σοφή και συνετή πολιτική στο θέμα του ονόματος

tags :
Dimitrov (ΥΠΕΞ Σκοπίων): Θα ασκήσουμε σοφή και συνετή πολιτική στο θέμα του ονόματος
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δήλωσε «το όνομα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής πολιτικής διαμάχης, εάν θέλουμε να κλείσει πράγματι αυτό το ζήτημα»
Η κυβέρνηση του Zoran Zaev θα ασκήσει μία «σοφή και συνετή πολιτική» στο θέμα του ονόματος, δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Nikola Dimitrov, αναφερόμενος στη γνωστή διένεξη με την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο κ. Dimitrov, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, είπε επ' αυτού, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης: «Θα ασκήσουμε μία σοφή και συνετή πολιτική, από κοινού με την αντιπολίτευση, για να βγάλουμε το ζήτημα της ονομασίας από την πολιτική αντιπαράθεση, να οικοδομήσουμε συναίνεση και, όταν θα υπάρξει αξιοπρεπής λύση, όλοι μαζί να στηρίξουμε τη λύση αυτή.
Το όνομα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής πολιτικής διαμάχης, εάν θέλουμε να κλείσει πράγματι αυτό το ζήτημα.
Ξέρετε, όταν υπήρξε το 2012 μία προσπάθεια εκ μέρους μιας ολόκληρης ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ να ξεκινήσει η χώρα διαπραγματεύσεις παρά το ζήτημα της ονομασίας, η προσπάθεια αυτή ανακόπηκε από τη "μαύρη Δευτέρα" τον Δεκέμβριο του 2012 (σ.σ. επεισόδια στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ κατά την υιοθέτηση του προϋπολογισμού) και καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 δεν κάναμε τίποτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης