Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ξανά πρωθυπουργός ο Muscat στη Μάλτα - Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει 55%

Reuters: Ξανά πρωθυπουργός ο Muscat στη Μάλτα - Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει 55%
Εισαγγελείς ερευνούν, ωστόσο, αν η γυναίκα και συνεργάτες του Muscat εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς
Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός ,Joseph Muscat, κερδίζει μία δεύτερη θητεία μετά τις πρόωρες εκλογές που προκάλεσε για να αντιπαρατεθεί με τους αντιπάλους του που τον κατηγορούσαν για σκάνδαλα διαφθοράς, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το Εργατικό Κόμμα του Muscat ήταν πέντε μονάδες μπροστά από το Εθνικιστικό Κόμμα του Simon Busuttil στις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του Σαββάτου 3/6.
"O κόσμος είχε να επιλέξει αν θα παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών" ανέφερε ο Muscat, ενώ ο Βusuttil παραδέχτηκε την ήττα του στο Twitter, όπου έγραψε ότι "μόλις πήρα τον Muscat να τον συγχαρώ, σεβόμαστε πάντα την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος".
Ο 43χρονος Muscat αναμένεται να ορκιστεί τη Δευτέρα και να σχηματίσει κυβέρνηση που θα έχει πενταετή θητεία.
Αν και τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί αξιωματούχοι των κομμάτων παρακολουθούν την καταμέτρηση των ψήφων.
Το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει περίπου 55%, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και οι συνολικά 224 υποψήφιοι αγωνιούν για το αν θα καταλάβουν μία από τις 65 έδρες στο κοινοβούλιο της νησιωτικής χώρας.
Ο πρωθυπουργός βασίστηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία στην οικονομία που είναι η καλύτερη στην ευρωζώνη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Συγκεκριμένα, η Μάλτα έχει 6% ανάπτυξη, κάτω από 4% ανεργία και οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται.
Η Μάλτα έχει πληθυσμό 400 χιλιάδες κατοίκους, είναι το μικρότερο κράτος της ΕΕ και αυτό το εξάμηνο έχει και την προεδρία της.
Πριν τις πρόωρες εκλογές ο Busuttil είχε ζητήσει από τον Muscat να παραιτηθεί επειδή είχαν προκύψει κατηγορίες για μη καθαρές δουλειές της γυναίκας του και συνεργατών του.
Ο Muscat αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι όλα αυτά για τη γυναίκα του είναι ψέματα, ωστόσο, εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση.
Ο 48χρονος Busuttil είναι δικηγόρος και πρώην ευρωβουλευτής και έχει πει ότι οι αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς υπονομεύουν τη φήμη της Μάλτας ειδικά στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, που αντιπροσωπεύουν το 1/5 της οικονομίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης