Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επεκτάθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2017 - Στις 52,8 μονάδες ο PMI

Κίνα: Επεκτάθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2017 - Στις 52,8 μονάδες ο PMI
Ο υποδείκτης των νέων επιχειρήσεων άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016
Με αξιοσημείωτους ρυθμούς επεκτάθηκε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/6) στοιχεία του δείκτη Caixin/Markit, καταδεικνύοντας την ανανεωμένη δυναμική του κλάδου μετά την επιβράδυνση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων τον Απρίλιο, με τα εν λόγω αποτελέσματα να έρχονται σε κοινή γραμμή με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
«Η βελτίωση στον κλάδο τον υπηρεσιών ενίσχυση την οικονομία της Κίνας τον Μάιο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης του CEBM Group, Zhnegsheng Zhong.
Παράλληλα, ο υποδείκτης των νέων επιχειρήσεων άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ αρκετά υψηλά βρέθηκε και ο δείκτης του κόστους εισροών.
Ωστόσο, ο Zhong προειδοποίησε ότι η ταχεία επιδείνωση τους μεταποιητικού κλάδου είναι ανησχυτητική, τονίζοντας παράλληλα ότι «οφείλουμε να παρακολουθήσουμε στενά τον κλάδο της μεταποίησηεις και των υπηρεσιών για να δούμε αν θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης