Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία πτώση 7,8% για τον δείκτη QE στο Κατάρ μετά τις κυρώσεις από τις χώρες του Κόλπου

tags :
Ραγδαία πτώση 7,8% για τον δείκτη QE στο Κατάρ μετά τις κυρώσεις από τις χώρες του Κόλπου
Ο χρηματιστηριακός δείκτης στη Ντόχα καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2016
(upd) Ραγδαία πτώση σχεδόν 8% καταγράφει ο δείκτης QE στο Κατάρ, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι χώρες του Κόλπου στο αραβικό κράτος, το οποίο κατηγορούν για σχέσεις με την ισλαμιστική τρομοκρατία.
Ο δείκτης QE καταγράφει πτώση 7,8% στις 9.146 μονάδες.
Ο χρηματιστηριακός δείκτης στη Ντόχα καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο δείκτης είχε υποχωρήσει 7,4% λόγω της κατάρρευσης στις τιμές του πετρελαίου.
Το ισχυρότερο πλήγμα το δέχεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ, η οποία υποχωρεί 9%.




Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν,  διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το αραβικό κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Αυτή η συντονισμένη κίνηση συνιστά τη δραματική κλιμάκωση μιας υποβόσκουσας διένεξης αναφορικά με την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το παλαιότερο στον κόσμο ισλαμιστικό κίνημα, και προσθέτει κατηγορίες ότι η Ντόχα υποστηρίζει ακόμη και την ατζέντα του περιφερειακού αντιπάλου, του Ιράν, μεταδίδει το Reuters.
Τα τρία κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορικές συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.
Η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Κατάρ ότι υποστηρίζει μαχητικές οργανώσεις και διαδίδει τη βίαιη ιδεολογία τους, μια προφανής αναφορά στο κρατικό δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ αλ Τζαζίρα.

Υποαποδίδουν οι μετοχές στις αγορές της Μέσης Ανατολής



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης