Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η απομόνωση του Κατάρ δεν αποτελεί λύση για την κρίση στην περιοχή

Ιράν: Η απομόνωση του Κατάρ δεν αποτελεί λύση για την κρίση στην περιοχή
Η Τεχεράνη κάλεσε άμεσα τις εμπλεκόμενες χώρας να «προχωρήσουν σε διάλογο»
Στο γεγονός ότι η διακοπή των διπλωματικών δεσμών και η απομόνωση του Κατάρ δεν πρόκειται να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της να ξεπεράσουν την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα (5/6) το Ιράν, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Hamid Aboutalebi.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Aboutalebi, «η εποχή των κυρώσεων έχει τελείωσει, και η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, το κλείσιμο των συνόρων και η πολιορκία των χωρών δεν αποτελούν λύσεις για την κρίση», προτρέποντας παράλληλα τις εμπλεκόμενες πλευρές να ανοίξουν ξανά τους διαύλους επικοινωνίας.
«Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να υιοθετήσουν τη δημοκρατία εντός των συνόρων τους και να συνεχίσουν το διάλογο στην περιοχή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προεδρικού εκρποσώπου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι τέσσερις προαναφερθείσες χώρες προχώρησαν νωρίτερα εντός της ημέρας σε διακοπή των διπλωματικών δεσμών με το Κατάρ, κατηγορώντας το για «υποστήριξη της τρομοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης