Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ακύρωσε τη συνάντηση του Yildirim με τον Gabriel, λόγω «του γεμάτου προγράμματος»

tags :
Η Τουρκία ακύρωσε τη συνάντηση του Yildirim με τον Gabriel, λόγω «του γεμάτου προγράμματος»
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι η Γερμανία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ
Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας.
Μάλιστα, η ακύρωση της συνάντησης του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα, είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτής της κόντρας.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Sigmar Gabriel ότι η Γερμανία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Οι δηλώσεις του Gabriel

Η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλικ στην Τουρκία, καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τα στρατεύματα της χώρας εκεί, δήλωσε σήμερα (5/6/2017) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel.
«Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι, για λόγους εσωτερικής πολιτικής, δεν μπορεί να εγκρίνει την επίσκεψη όλων των βουλευτών», επεσήμανε ο Gabriel στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu στην Άγκυρα.
Καθώς οι επιχειρήσεις της εγκρίνονται από το κοινοβούλιο, οι Γερμανοί βουλευτές θα πρέπει να είναι σε θέση να επισκέπτονται τη Μπούντεσβερ, εξήγησε ο Gabriel.
«Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να μεταφέρουμε τα στρατεύματά μας από το Ιντσιρλίκ», υπογράμμισε.

Ακυρώθηκε η συνάντηση με Yildirim

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις αυτές, το πηγές του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, Binali Yildirim δήλωσαν ότι η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Sigmar Gabriel ακυρώθηκε εξαιτίας «του γεμάτου προγράμματος» του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης