Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες της Μέσης Ανατολής κατά του Κατάρ

Τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες της Μέσης Ανατολής κατά του Κατάρ
Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του...
Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Υεμένη, κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, διέκοψαν σήμερα (5 Ιουνίου 2017) τις διπλωματικές τους σχέσεις το Κατάρ, στον απόηχο των κατηγοριών για στήριξη της τρομοκρατίας.
Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:

- Άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ: το Μπαχρέιν, και τα ΗΑΕ ζήτησαν από τους διπλωμάτες τους να εγκαταλείψουν τη Ντόχα εντός 48 ωρών.

- Κλείσιμο του εναέριου χώρου της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν και των ΗΑΕ στην αεροπορική εταιρεία του Κατάρ, αναστολή των αεροπορικών και ναυτικών συνδέσεων μαζί του μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

- Κλείσιμο των χερσαίων συνόρων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

- Απαγόρευση στους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν να μεταβούν στο Κατάρ.

- Οι πολίτες του Κατάρ, επισκέπτες ή μόνιμοι κάτοικοι στις τρεις αυτές χώρες, θα πρέπει να αναχωρήσουν σε διάστημα 14 ημερών.

-Μόνο οι προσκυνητές από το Κατάρ επιτρέπεται να μεταβαίνουν στη Σαουδική Αραβία για να επισκεφθούν τους ιερούς μουσουλμανικούς τόπους. 

Αντιδρώντας, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για τα παραπάνω, σημειώνοντας πως τα «τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση.
Οι αποφάσεις αυτές «δεν θα επηρεάσουν την ομαλή διαβίωση πολιτών και κατοίκων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης