Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Μεξικό «τα βρήκαν» για το εμπόριο ζάχαρης - «Ανάσα» για τη NAFTA

Reuters: ΗΠΑ και Μεξικό «τα βρήκαν» για το εμπόριο ζάχαρης - «Ανάσα» για τη NAFTA
Οι ποσότητες ζάχαρης που αναμένεται να αποσταλούν από το Μεξικό στις Η.Π.Α. τη διετία 2016 – 2017 φτάνει ακόμα και τους 820.000 τόνους
Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό βρήκαν κοινό έδαφος στη διαμάχη για το εμπόριο ζάχαρης και οι συναλλαγές θα επανεκκινήσουν σύντομα, δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Οι εξαγωγές ζάχαρης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από την χώρα της Κεντρικής Αμερικής είχαν «παγώσει» στις αρχές Μαρτίου 2017, με την αιτιολογία εκ μέρους της μεξικανικής κυβέρνησης να είναι η αποφυγή κυρώσεων εις βάρος του Μεξικού, από τον ρυθμό αποστολής των εμπορευμάτων, ωστόσο γινόταν εύκολα αντιληπτό πως η κίνηση ήταν «αντίποινα» και αφορούσε τις πολιτικές προστατευτισμού που επιδιώκει ο Donald Trump.
Οι ποσότητες ζάχαρης που αναμένεται να αποσταλούν από το Μεξικό στις Η.Π.Α. τη διετία 2016 – 2017 φτάνει ακόμα και τους 820.000 τόνους.
Η συμφωνία, αν και δεν είναι επίσημη, μεταξύ Μεξικό και Ουάσιγκτον αποτελεί μία «ανάσα» για την εμπορική Συμφωνία Βορείου Αμερικής («NAFTA»), ενόψει των συνομιλιών για την αναδιαπραγμάτευσή της, που θα λάβουν χώρα από την 16η Αυγούστου και είναι αποτέλεσμα των ενστάσεων του Αμερικανού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης