Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η Ευρώπη έχει να αποδείξει πολλά - Οι θετικές τάσεις στην οικονομία πρέπει να συνεχιστούν για πολύ ακόμα

tags :
BlackRock: Η Ευρώπη έχει να αποδείξει πολλά - Οι θετικές τάσεις στην οικονομία πρέπει να συνεχιστούν για πολύ ακόμα
Υποστηρικτική κίνηση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες εάν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκια
Αν και οι κίνδυνοι στην Ευρώπη παραμένουν λόγω των βρετανικών και των ιταλικών εκλογών και οι επενδυτές έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη (8/6/2017), οι αποφάσεις που θα ληφθούν δεν φαίνεται να αποτελούν απειλή για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ειδικότερα, η Kate Moore της BlackRock επισημαίνει ότι δεν ανησυχεί επί του παρόντος, καθώς θα συνεχίσει να υπάρχει πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική.
«Ακόμα κι αν η ΕΚΤ ''αποσυρθεί''… θα χρειαστεί πολύ καιρός έως η πολιτική να ομαλοποιηθεί και να γίνει κανονική.
Αναμφισβήτητα, το να γίνουν τα επιτόκια θετικά από αρνητικά ή μηδενικά θα είναι μια ωραία υποστηρικτική κίνηση για τις τράπεζες, που αποτελούν το ένα τέταρτο της αγοράς» είπε η Moore.
Παρ' όλα αυτά οι κίνδυνοι στην Ευρώπη παραμένουν.
Την Πέμπτη (8/6/2017) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Εάν αγοράζεις μετοχές του FTSE 100 διότι η May αναμένεται να κερδίσει, όταν όλα θα είναι καλά.
Εάν αγοράζεις μετοχές του FTSE 100 και εάν η May δεν κερδίσει, τότε το νόμισμα θα ζημιωθεί κι αυτό είναι καλό για τα κέρδη» επισημαίνει στο CNBC ο Marc Chandler της Brown Brothers Harriman.
«Η Ευρώπη έχει πολλά να αποδείξει» επισημαίνει η Moore της BlackRock, τονίζοντας ότι υπάρχουν επενδυτές που έχουν απογοητευτεί από την ποιότητα των κερδών κατά τα τελευταία έξι χρόνια.
«Αναβαθμίσαμε την Ευρώπη στο τέλος του περασμένου έτους.
Πιστεύω ότι μας εξέπληξε πολύ θετικά το πόσο ισχυρά ήταν τα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο.
Αν δεν υπήρχαν πολλές θετικές εκπλήξεις και δεν υπήρχε δύναμη σε πολλούς κλάδους, αυτό θα ήταν ένα κακό σημάδι» επεσήμανε η ίδια.
«Η πρόκληση θα ήταν εάν υπήρχε τεράστιος όγκος εισροών χωρίς συνεχή βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών» δήλωσε η Moore, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θέλουν να δουν τις θετικές τάσεις στην οικονομία αλλά και στα κέρδη να συνεχιστούν για πολλά τρίμηνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης