Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): ΗΠΑ και μια σειρά χώρες της ΕΕ θέλουν να «αφομοιώσουν τα Βαλκάνια»

tags :
Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): ΗΠΑ και μια σειρά χώρες της ΕΕ θέλουν να «αφομοιώσουν τα Βαλκάνια»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σερβία, Κόσσοβο και Μαυροβούνιο
Οι ΗΠΑ και μια σειρά χώρες της ΕΕ έχουν ως στόχο και πάλι να «αφομοιώσουν τα Βαλκάνια», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Πανεπιστήμιο Ιμάνουελ Κάντ της Βαλτικής που βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ, ενώ χαρακτήρισε την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ως ένα καθαρά «γεωπολιτικό σχέδιο» που επιβλήθηκε για να ικανοποιήσει τις ρωσοφοβικές διαθέσεις.
«Οι δυτικοί μας εταίροι, πρωτίστως οι ΗΠΑ και μεγάλες χώρες της ΕΕ, έχουν ως κατά σειρά στόχο την "αφομοίωση των Βαλκανίων"» δήλωσε ο Lavrov, προσθέτοντας ότι και «η ΕΕ έχει παρόμοια σχέδια» καθώς «διεξάγονται (ενταξιακές) διαπραγματεύσεις με την Σερβία, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, τόνισε παράλληλα ότι η Ρωσία, δεν αντιτίθεται στο να γίνουν οι χώρες αυτές μέρος της ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι «φυσικό» και πως η «γεωγραφική του θέση προϋποθέτει ενιαίους οικονομικούς μηχανισμούς, αγορά και οικονομικό περιβάλλον».
Ωστόσο, όπως είπε ευελπιστεί «κάποτε αυτό το οικονομικό περιβάλλον να επεκταθεί και στο υπόλοιπο τμήμα της ευρασιατικής ηπείρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης