Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικανός ΥΠΟΙΚ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το εμπόριο ζάχαρης

Μεξικανός ΥΠΟΙΚ: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το εμπόριο ζάχαρης
Οι εξαγωγές ζάχαρης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από την χώρα της Κεντρικής Αμερικής είχαν «παγώσει» στις αρχές Μαρτίου 2017
Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το εμπόριο ζάχαρης, γνωστοποίησε σήμερα (6 Ιουνίου 2017) στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, κ. Ildefonso Guajardo, σημειώνοντας πως με βάση την εν λόγω συμφωνία μειώνεται το μερίδιο της ραφιναρισμένης ζάχαρης που μπορεί να εξάγει το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο διατηρείται η συνολική πρόσβαση στην αγορά.
Η συμφωνία θα βοηθήσει στην αποφυγή ενδεχόμενων αντιποίνων από το Μεξικό στις εισαγωγές σιροπίου αραβοσίτου υψηλής φρουκτόζης, μια εμπορική μάχη που θα οξύνει τις εντάσεις μεταξύ της χώρας και των Η.Π.Α.
Οι εξαγωγές ζάχαρης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από την χώρα της Κεντρικής Αμερικής είχαν «παγώσει» στις αρχές Μαρτίου 2017, με την αιτιολογία εκ μέρους της μεξικανικής κυβέρνησης να είναι η αποφυγή κυρώσεων εις βάρος του Μεξικού, από τον ρυθμό αποστολής των εμπορευμάτων, ωστόσο γινόταν εύκολα αντιληπτό πως η κίνηση ήταν «αντίποινα» και αφορούσε τις πολιτικές προστατευτισμού που επιδιώκει ο Donald Trump.
Οι ποσότητες ζάχαρης που αναμένεται να αποσταλούν από το Μεξικό στις Η.Π.Α. τη διετία 2016 – 2017 φτάνει ακόμα και τους 820.000 τόνους.
Η συμφωνία, αν και δεν είναι επίσημη, μεταξύ Μεξικό και Ουάσιγκτον αποτελεί μία «ανάσα» για την εμπορική Συμφωνία Βορείου Αμερικής («NAFTA»), ενόψει των συνομιλιών για την αναδιαπραγμάτευσή της, που θα λάβουν χώρα από την 16η Αυγούστου και είναι αποτέλεσμα των ενστάσεων του Αμερικανού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης