Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Διεθνής Συνασπισμός βομβάρδισε δυνάμεις του Assad που εισήλθαν στις ζώνες αποκλιμάκωσης

Ο Διεθνής Συνασπισμός βομβάρδισε δυνάμεις του Assad που εισήλθαν στις ζώνες αποκλιμάκωσης
Επισημαίνεται πως ο Συνασπισμός κατέστρεψε επίσης με κυβερνητική συνοδεία στην περιοχή, στις 18 Μαΐου 2017
Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. βομβάρδισε από αέρος τις κυβερνητικές δυνάμεις του Bashar al-Assad που εισήλθαν στη ζώνη αποκλιμάκωσης που καθιέρωσαν η Ουάσινγκτον και η Μόσχα στη Συρία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα (6 Ιουνίου 2017) το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Επισημαίνεται πως ο Συνασπισμός κατέστρεψε επίσης με κυβερνητική συνοδεία στην περιοχή, στις 18 Μαΐου 2017.
«Ο Συνασπισμός κατέστρεψε δυνάμεις υπέρ του Συριακού καθεστώτος που προχώρησαν μέσα στην καθιερωμένη ζώνη αποκλιμάκωσης στη νότια Συρία.
Ο Συνασπισμός δεν επιδιώκει την καταπολέμηση του συριακού καθεστώτος ή των δυνάμεων υπέρ του καθεστώτος, αλλά παραμένει έτοιμος να αμυνθεί αν οι δυνάμεις υπέρ του καθεστώτος αρνούνται να εκκενώσουν τη ζώνη αποκλιμάκωσης.
Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις, οι δυνάμεις υπέρ του καθεστώτος εισήλθαν στη συμφωνημένη ζώνη αποκλιμάκωσης με πυροβολικό, αντιπυραυλικά όπλα, οπλισμένα τεχνικά οχήματα και περισσότερους από 60 στρατιώτες που απειλούν τις συμμαχικές δυνάμεις και τις συνεργαζόμενες δυνάμεις με έδρα το At Tanf Garrison.
Ο Συνασπισμός εξέδωσε αρκετές προειδοποιήσεις μέσω της γραμμής αποκλιμάκωσης πριν εξαπολύσει επίθεση», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Η ζώνη αποκλιμάκωσης, με ακτίνα περίπου 55 χιλιομέτρων, δημιουργήθηκε γύρω από την πόλη At Tanf, όπου οι Η.Π.Α. έχουν δημιουργήσει βάση για να εκπαιδεύσουν ειδικές δυνάμεις για την τελική επίθεση στο κεντρικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την Raqqa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης