Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,8% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +0,8% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2017
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι προέλβεπαν άνοδο της τάξεως του +0,5%
Ισχυρότερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Απρίλιο του 2017, γεγονός που στηρίζει τις προσδοκίες σε ότι αφορά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι προέλβεπαν άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Παράλληλα, η άνοδος ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αγγίζοντας το +2,9%, με τα αποτελέσματα να είναι προσαρμοσμένα σε ημερολογιακούς όρους.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, «η σταθερή εξέλιξη στις βιομηχανικές παραγγελίες και τον κύκλο εργασιών, καταδεικνύουν τη συνέχιση της ανοδικής πορείας στον τομέα της μεταποίησης και του κατασκευαστικού κλάδου».
Σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο Ifo, το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, γεγονός που μαρτρά μία «διάθεση ευφορίας» από πλευράς εταιρειών.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι οικονομολόγοι της Deutche Bank αναθεώρησαν επί τα βελτίω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου το 2017, και συγκεκριμένα στο +1,5% έναντι +0,5% που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης