Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταγγέλθηκαν τα δάνεια της Ναυτεμπορικής - Η ανοχή των τραπεζών και οι ανοικτοί λογαριασμοί

Καταγγέλθηκαν τα δάνεια της Ναυτεμπορικής - Η ανοχή των τραπεζών και οι ανοικτοί λογαριασμοί
Η δύσκολη κατάσταση είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτή εδώ και μήνες...
Σε περίοδο ισχυρών κραδασμών εισέρχεται η Ναυτεμπορική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων της εφημερίδας.
Η δύσκολη κατάσταση είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτή εδώ και μήνες με τις τράπεζες να δείχνουν ανοχή προσδοκώντας σε κινήσεις από το μέτωπο των βασικών μετόχων, οι οποίες δεν έγιναν με συνέπεια να καταγγελθούν τα δάνεια χωρίς ακόμα οι τράπεζες να έχουν προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών.
Χαρακτηριστικό των δυσχερειών της εφημερίδας είναι το γεγονός ότι ο ορκωτός ελεγκτής στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική κατάσταση χρήσης 2016 αναφέρει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2016:
α) ο Όμιλος συνέχισε να σημειώνει ζημίες,
β) η Εταιρία δεν τήρησε το πρόγραμμα αποπληρωμής το οποίο προβλέπεται από τις δανειακές συμβάσεις με αποτέλεσμα δόσεις ύψους € 290 χιλ. να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ,
γ) το σύνολο των δανείων της Εταιρίας απεικονίστηκαν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και
δ) το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρείας υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η εταιρία βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος λόγω των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει.
Και η διέξοδος φέρεται να είναι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και η παροχή πρόσθετων εξασφαλίσεων προς τη δανείστρια τράπεζα.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής τέτοιες κινήσεις δεν έχουν προχωρήσει παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους βασικούς μετόχους.

Η ανακοίνωση της Ναυτεμπορικής

Τη δανειακή σύμβαση με τη Ναυτεμπορική κατήγγειλε η Eurobank, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, η Ναυτεμπορική ανακοίνωσε ότι η πιστώτρια τράπεζα Eurobank κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της Εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την Εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως.
Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση: 08:55, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης