Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα επενδυτικά σχέδια των Πλαστικών Θράκης τη διετία 2017-2018 – Επίκεντρο η μονάδα στη Σκωτία

Τα επενδυτικά σχέδια των Πλαστικών Θράκης τη διετία 2017-2018 – Επίκεντρο η μονάδα στη Σκωτία
Η εταιρεία Πλαστικά Θράκης δίνει έμφαση στη μείωση του κόστους ενέργειας...
«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλα, από το Brexit, την άνοδο των πρώτων υλών τη μείωση του κόστους, την αύξηση των πωλήσεων, έχοντας ως στρατηγική ότι όποιος πουλάει προϊόντα με βάση την τιμή δεν έχει …δρόμο».
Γερά στα πόδια της πατάει η εταιρεία Πλαστικά Θράκης, όπως και τα στελέχη της με βάση την ενημέρωση που έκαναν στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τις προοπτικές της εταιρείας.
Τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για τη διετία 2017-2018 προβλέπεται το ποσό των 28,8 εκατ. ευρώ και θα έχουν ως επίκεντρο τη μονάδα στη Σκωτία.
Η παρουσία της εκεί προκάλεσε και ερωτήσεις για το Brexit και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην εταιρεία.
Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι οι πωλήσεις της μονάδας είναι μοιρασμένες, δηλαδή το 50% πηγαίνει στην εσωτερική αγορά και το υπόλοιπο στις διεθνείς αγορές και στο ενδεχόμενο να μπουν δασμοί στη χώρα θα αυξηθούν οι εσωτερικές πωλήσεις και πιθανόν να μειωθούν οι εξαγωγές.
Η εταιρεία Πλαστικά Θράκης δίνει έμφαση στη μείωση του κόστους ενέργειας. με παρεμβάσεις έχει καταφέρει να το περιορίσει στα επίπεδα του 30%, καθώς εφαρμόζει μοντέλα που δείχνουν την παραγωγή των μηχανών με βάση την κατανάλωση ρεύματος, μετρώντας την ενέργεια ανά κιλό παραγωγής.
Επίσης, κάνει διαχείριση του προσωπικού με σκοπό την αποφυγή περικοπής μισθών.
Στοχεύει να παράγει μέσα στο οκτάωρο χωρίς την απαίτηση υπερωριών και την ενασχόληση του προσωπικού τα Σαββατοκύριακα.
Επίσης, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των δυναμικού που ασχολείται με τις πωλήσεις το οποίο εκπαιδεύεται συνεχώς σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Τα προϊόντα της εταιρείας Πλαστικά Θράκης φθάνουν σε 80 χώρες και επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλες.
Το εκτελεστικό μέλος της εισηγμένης Δημήτρης Μαλάμος ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει η αγορά της Λατινικής Αμερικής, κοιτούμε επίσης και την αφρικανική αγορά ενώ έχουμε ξεκινήσει επαφές για επέκταση των εργασιών και στην αγορά της Κίνας».
Ο όμιλος των «Πλαστικών Θράκης» δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ντομάτας που πραγματοποιείται μέσω της υδροπονικής και παράγεται ένα προϊόν που δεν δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον.
Αρκετοί καταναλωτές στο εξωτερικό δεν αγοράζουν προϊόντα με βάση την τιμή αλλά με το πόσο έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον μέχρι να φθάσουν στο ράφι.
Στις αγορές της Σκανδιναβίας και του Ηνωμένου Βασιλείου θα κατευθυνθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής ντομάτας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο εισηγμένες «Πλαστικά Θράκης» και η «Ελαστρον» προχώρησαν στην ίδρυση κοινής εταιρείας μέσω της συγχώνευσης των κατά 100% θυγατρικών τους στον κλάδο της υδροπονικής καλιέργειας (παραγωγή ντομάτας).
Η απόφαση της συγχώνευσης ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη ότι οι
δύο εταιρείες λειτουργούν ήδη ως ενιαία οντότητα, αφού έχουν όμορες
παραγωγικές μονάδες στην Ξάνθη.
Να σημειωθεί ότι αύξηση κατά περίπου 9% εμφάνισε ο ενοποιημένος κύκλος ανήλθε στα 76,5 εκατ. ευρώ από 70,3 εκατ. ευρώ που ήταν ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2016..
Ο όμιλος έχει μονάδες παραγωγήςκαι εμπορίας σε Ελλάδα, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία,
Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και HΠΑ.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι νωρίς να πουν αν θα δώσουν μέρισμα για τη φετινή οικονομική χρήση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingkews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης