Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2017

Μ.Βρετανία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,8%
Κατώτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή στη Μεγάλη Βρετανία για τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/6), με την άνοδο του κλάδου να παραμένει περιορισμένη κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου.
Συγκεκριμένα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή της χώρας, η οποία αποτελεί το 15% της οικονομίας της χώρας, ενισχύθηκε μόλις κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,8%, με τους οικονομολόγους να αναμένουν συρρίκνωση μόλις κατά -0,3%.
Καθοριστικός παράγοντας στα εν λόγω αποτελέσματα αποτέλεσε η επιβραδυνόμενη ανάπτυξη τους μεταποιητικού τομέα, η οποία διαμορφώθηκε μόλις στο +0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016 παρέμεινε αμετάβλητη.
Σημειώνεται ότι η νέα επιβράδυνση στη βρετανική οικονομία έρχεται εν μέσω νέας πολιτικής αβεβαιότητας της χώρας, καθώς τα αποτελέσματα των εκλογών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στην Theresa May την πλειοψηφία των θέσεων που απαιτούνται στη βουλή ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, δέκα μόλις μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης