Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse, RBC, Goldman Sachs: Οι συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος στα βρετανικά ομόλογα

Credit Suisse, RBC, Goldman Sachs: Οι συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος στα βρετανικά ομόλογα
Οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων ενισχύθηκαν την Παρασκευή (9/6/2017) στον απόηχο του αποτελέσματος των βρετανικών εκλογών
Οι τιμές των βρετανικών ομολόγων ενισχύθηκαν την Παρασκευή (9/6/2017), με τους επενδυτές να αναζητούν ασφάλεια, καθώς η μη εξασφάλιση αυτοδυναμίας από τους Συντηρητικούς απειλεί να βυθίσει τη Βρετανία σε μια περίοδο πολιτικών αναταραχών.
«Οι αποδόσεις θα παραμείνουν υψηλές λόγω αυτής της αβεβαιότητας (παρ' όλου που θα μπορούσε να σημειωθεί sell off υπό μια κυβέρνηση από τον Corbyn)» είπε ο Michael O’Sullivan της Credit Suisse.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η RBC.
«Ως αποτέλεσμα της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να πρέπει να αρχίσουν πριν το τέλος του μήνα, η ψυχολογία σχετικά με το οικονομικό outlook αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά τουλάχιστον αρχικά» ανέφεραν.
«Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα χαμηλότερο για πολύ περισσότερο καιρό ρυθμό ανάπτυξης, το οποίο συνδυασμένο με την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα βραχυπρόθεσμα, αναμένεται να οδηγήσει σε ράλι των βρετανικών ομολόγων».
Ωστόσο, διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει η Silvia Ardagna της Goldman Sachs, η οποία υποστηρίζει ότι «οποιοδήποτε ράλι στις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων αναμένεται να είναι προσωρινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης