Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στον Παυλόπουλο: Ότι ήταν να ειπωθεί για το ελληνικό χρέος, ειπώθηκε

Απάντηση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στον Παυλόπουλο: Ότι ήταν να ειπωθεί για το ελληνικό χρέος, ειπώθηκε
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σχολιάζει τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στη γερμανική εφημερίδα Die Welt
Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών «απατώντας» στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τον Wolfgang Schaeuble να τηρήσει τις υποσχέσεις του.
Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει επί της ουσίας, αλλά παρέπεμψε στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δανειστές, τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως «ό,τι ήταν να ειπωθεί για την ελάφρυνση του χρέους ειπώθηκε, ας περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε -μέσω μακροσκελούς συνέντευξης στην εφημερίδα Die Welt- παρέμβαση προς τον κ. Schaeuble να δώσει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, το πράσινο φως για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Θα πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι τις 15 του μηνός» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε λέγοντας «Η συμφωνία θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη της, σε αυτό συμφωνεί το ΔΝΤ και ο κ. Draghi από την ΕΚΤ.
Ο Schaeuble και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, όπως και η Ελλάδα τήρησε τις δικές της υλοποιώντας τους όρους που έθεσαν οι δανειστές για περικοπές των συντάξεων και μείωση του κατώτατου ορίου φορολόγησης».
Έπειτα από επισήμανση του δημοσιογράφου ότι όσο πιο χαμηλή είναι η ανάπτυξη και οι προσπάθειες εξοικονόμησης χρημάτων, τόσο πιο ακριβά θα κοστίσει η ελάφρυνση του χρέους που μπορεί στην χειρότερη των περιπτώσεων να φτάσει τα 123 δισ. ευρώ, ο κ. Παυλόπουλος διευκρινίζει ότι η Ελλάδα δεν ζητά κούρεμα χρέους αλλά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που μπορεί να υλοποιηθεί με διάφορες μεθόδους κάνοντας αναφορά στη συνηγορία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης