Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Αισιόδοξη για την αγορά επιβατικών αερoπλάνων, παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης

tags :
Airbus: Αισιόδοξη για την αγορά επιβατικών αερoπλάνων, παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης
Μείωση των παραγγελιών για την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών στους πρώτους μήνες του 2017 
Σε αύξηση της πρόβλεψής της για παραδόσεις επιβατικών αεροσκαφών σε ολόκληρη τη βιομηχανία για τα επόμενα 20 χρόνια προέβη σήμερα (9/6/2017) η Airbus S.E., παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης των παραγγελιών, ιδιαίτερα για τα επικερδή αεροπλάνα μακρινών αποστάσεων.
Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων αναμένει από τους κατασκευαστές να παραδώσουν 34.899 μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη μέχρι το 2036, κατά 1.829 περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν το 2016 για την περίοδο των 20 ετών.
Η αξία των παραδόσεων ανέρχεται σε 5,3 τρισ. δολ. βάσει τιμών καταλόγου.
Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης της αγοράς.
Η Airbus ανακοίνωσε μόνο 73 καθαρές παραγγελίες τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, σε σύγκριση με 162 συμφωνίες που είχε κλείσει την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Η Airbus ανακοίνωσε 30 καθαρές συμφωνίες για τα αεροσκάφη A330 και A350 φέτος, κατά 46% λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Ο Fabrice Bregier, γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Airbus και πρόεδρος του Airbus Commercial Aircraft, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι παραδόσεις αεροσκαφών θα ξεπεράσουν τις κρατήσεις νέων παραγγελιών το 2017 για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.
Η Airbus ξεκίνησε το έτος με μέτριες προσδοκίες για νέες παραγγελίες.
Η εταιρεία περιέκοψε ελαφρώς την προοπτική της για το μέγεθος της αγοράς του superjumbo της Α380, σε ένα αεροσκάφος τον μήνα από το 2018, ενώ ο Bregier προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης