Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Πλήρης υποταγή, χωρίς καμία αντίσταση, της κυβέρνησης στα κελεύσματα των πιστωτών

Βενιζέλος: Πλήρης υποταγή, χωρίς καμία αντίσταση, της κυβέρνησης στα κελεύσματα των πιστωτών
«Ψευδαίσθηση διαπραγμάτευσης», στην οποία η κυβέρνηση δεν έχει πραγματικά καμία γραμμή αντίστασης
Για μια πλήρη υποταγή στα «κελεύσματα των πιστωτών» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή.
«Μετά ήρθε η πλήρης υποταγή, χωρίς καμία αντίσταση, χωρίς σχέδιο, χωρίς καν συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα, στα κελεύσματα των πιστωτών, οι οποίοι βεβαίως έχουν και μεταξύ τους πολύ σημαντικές στρατηγικές διαφορές, ομολογημένες», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
«Η κυβέρνηση διαμορφώνει κατά καιρούς φευγαλέους παροδικούς μύθους, διαρκείας λίγων ημερών, για όλα και για το αντίθετό τους.
Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε συγκρουόμενους μύθους περί παντός του επιστητού αλλά και το τελείως αντίθετο ως υπόσχεση, ως αφήγηση», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «ψευδαίσθηση διαπραγμάτευσης», στην οποία η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει κανένα επιχείρημα και δεν έχει πραγματικά καμία γραμμή αντίστασης.
Αναφερθείς στο θέμα των συντάξεων, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η επέκταση του «παγώματος» στις αυξήσεις μέχρι το 2022 θα επιφέρει συνολική απώλεια 3,3 δισ. ευρώ για τους συνταξιούχους.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμη ότι οι πολίτες πληρώνουν τώρα και θα πληρώνουν για δεκαετίες αυτή την εθνική οπισθοχώρηση.
Ο ίδιος τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η λογιστική εξομάλυνση των τόκων.
Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε ερώτηση στην κυβέρνηση για το χρέος:
«Τι ζητάτε, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας για το χρέος, πείτε επιτέλους τι θέλετε;
Μία στοιχειωδώς φιλική δήλωση γενικής διατύπωσης, όπως λέει ο κύριος Τσακαλώτος τώρα;
Θέλετε ό,τι σας δώσουν; Ό,τι έχουν ετοιμάσει και το δώσουν θα είναι επαρκές;».
«Μας επιστρέφουν μέτρα που κατάργησαν το 2015, ως “ποινή” για τη βάρβαρη λήξη του δεύτερου προγράμματος, δεν δίνουν τίποτα καινούριο και δεν θα δώσουν παραμετρικές αλλαγές που αυξάνουν το δικό τους έμμεσο κόστος», συνέχισε.
«Αυτό που συμφέρει τη χώρα είναι το ΔΝΤ να κρατήσει τη στάση που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα κράτη-μέλη, στα κοινοβούλια και τα δικαστήριά τους, ως προς την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος και τη μετάβαση στην επόμενη φάση», δήλωσε ακόμη ο κ. Βενιζέλος.
«Ζημιώνετε έτσι, βλάπτετε, το μέλλον του έθνους και αυτό είναι πραγματικά ασυγχώρητο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης