Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαγγελόπουλος: Άδικα ενοχοποιήθηκε η Θάνου - Πυλώνας της δημοκρατίας η Δικαιοσύνη

Παπαγγελόπουλος: Άδικα ενοχοποιήθηκε η Θάνου - Πυλώνας της δημοκρατίας η Δικαιοσύνη
«Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν συγχωρούνται εύκολα»
Η Βασιλική Θάνου ενοχοποιήθηκε άδικα, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συμπληρώνοντας, απευθυνόμενος στους δικαστές, πως «αυτό όλοι το έχετε υποστεί.
Οι δικαστές και οι εισαγγελείς που δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν σε συμφέροντα και σε εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν συγχωρούνται εύκολα».
Ο αναπληρωτής υπουργός, κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου στη νεότερη Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (9 Ιουνίου 2017) το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χίλτον», επισήμανε ότι Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της δημοκρατίας και προσέθεσε ότι «θέλω να είναι οχυρό η Δικαιοσύνη».
Επίσης, ανέφερε ότι «τα φρούρια πέφτουν από μέσα.
Μόνο υπερασπιστές από μέσα μπορούν να τους επιτεθούν και να τους εξουδετερώσουν».
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, στην ομιλία της με θέμα την ιστορική διαδρομή του Αρείου Πάγου από τη αρχαιότητα έως σήμερα, αναφέρθηκε στο έργο του ανώτατου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου, στο πέρασμά του από την ίδρυσή του το 1835 έως σήμερα.
Αναφερόμενη η κυρία Θάνου στον 'Αρειο Πάγο του 5ου π.Χ. αιώνα, ανέφερε ότι «τα μέλη του Αρείου Πάγου ήταν πρόσωπα ώριμης ηλικίας, ώστε να διαθέτουν γνώση και εμπειρία των ανθρωπίνων πραγμάτων, είχαν διατελέσει προηγουμένως σε σημαντικές διοικητικές θέσεις ώστε να είναι δοκιμασμένοι και να διαθέτουν αδιαμφισβήτητο ήθος στη δημόσια και ιδιωτική ζωή τους».
Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Θάνου επισήμανε:
«Ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, την αγάπη και για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλατε, την οποία ομοίως ανταποδίδω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης