Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump ζητάει από το Κατάρ τη διακοπή της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων

Reuters: Ο Trump ζητάει από το Κατάρ τη διακοπή της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson ωστόσο προειδοποιεί για στρατιωτικές, εμπορικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις από τον αποκλεισμό του Κατάρ
Παρενέβη σήμερα (10/6) ο αμερικανός πρόεδρος Trump στο ζήτημα του οικονομικού αποκλεισμού του Κατάρ ζητώντας από το Αραβικό κράτος «να σταματήσει την στήριξη που παρέχει σε τρομοκρατικές οργανώσεις».
Την παρέμβαση Trump χαιρέτησαν Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν να χαλαρώσουν τις πιέσεις προς το Κατάρ, που ζήτησε η Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με το Reuters, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ την περασμένη Δευτέρα (5/6), η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να δράσει «αποφασιστικά και γρήγορα» για «να κλείσει όλες τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».
Από την πλευρά τους τα Αραβικά Εμιράτα, επαίνεσαν τον αμερικανό πρόεδρο για την επικριτική στάση απέναντι στη Ντόχα κατηγορώντας την «ως τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της τρομοκρατίας».
«Το Κατάρ θα πρέπει τώρα να δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει την πολιτική του», σημείωσε ο πρεσβευτής των ΗΑΕ στην Ουάσιγκτον, Yseph al Otaiba.
Την ίδια ώρα ωστόσο, το Πεντάγωνο και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson προειδοποιούσαν για τις στρατιωτικές, εμπορικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις που θα έχει ο αποκλεισμός του εμιράτου για τους κατοίκους (ντόπιους και ξένους που ζουν στη χώρα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης