Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία ΟΠΕΚ παρά τη διπλωματική κρίση με τους συμμάχους

Κατάρ: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία ΟΠΕΚ παρά τη διπλωματική κρίση με τους συμμάχους
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Mohammed al-Sada, τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου δε θα σταθεί εμπόδιο στη συμφωνία
Την απόλυτη πεποίθηση ότι το Κατάρ θα εξακολουθεί να τηρεί τις δεσμεύσεις του απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στο πετρέλαιο, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Mohammed al-Sada, παρά τη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή με ορισμένα από τα μέλη του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, ο al-Sada, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Κυριακή (11/6) διαβεβαίωσε πως «η κατάσταση στην περιοχή δε θα εμποδίσει το κράτος του Κατάρ να τιμήσει τη διεθνή δέσμευσή του στο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του».
Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρες οι οποίες έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, αποτελούν συμμαχικές δυνάμεις εντός του ΟΠΕΚ, γεγονός που θα μπορούσε να περιπλέξει το πλαίσιο της συμφωνίας.
Ωστόσο, τόσο η επιτροπή του Οργανισμού, όσο και τα μέλη της, εμφανίζονται βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια επιπλοκή στην εύρυθμη λειτουργία της συμφωνίας, η οποία προβλέπει παράταση των περικοπών έως και τον Μάρτιο του 2018.
Παρά το γεγονός ότι το Κατάρ συντελεί μόλις στο 2% της συνολικής παραγωγής του ΟΠΕΚ, οποιαδήποτε αποχώρησή του από τη συμφωνία θα μπορούσε να ασκήσει σημαντικές πιέσεις στην αγορά πετρελαίου, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης