Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Ο Trump βάζει ένα μικρό κομμάτι της Αμερικής πάνω από όλο τον κόσμο

Bridgewater: Ο Trump βάζει ένα μικρό κομμάτι της Αμερικής πάνω από όλο τον κόσμο
Ο Trump έχει επιλέξει την πολιτική της σύγκρουσης
Την τάση να επιλέξει ένα μικρό μέρος από ό,τι το σύνολο της Αμερικής παρουσιάζει ο Donald Trump, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Bridgewater Associates, Ray Dalio.
Όπως αναφέρει ο ίδιος σε πρόσφατη ανάλυση, ανησυχεί ιδιαίτερα για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από τόσες πολλές συγκρούσεις.
«Όταν αντιμετωπίζει τις επιλογές μεταξύ του τι είναι καλό για το σύνολο και τι για ένα μικρό μέρος, και μεταξύ αρμονίας και σύγκρουσης, έχει μια ισχυρή τάση να επιλέξει το μικρό κομμάτι και τη σύγκρουση» γράφει ο Dalio.
Όπως εξηγεί με τη λέξη «σύνολο» εννοεί το οικοσύστημα, ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα και όλη την Αμερική και με τη λέξη «κομμάτι» εννοεί το μέρος της Αμερικής που προσπαθεί πιθανώς να βοηθήσει.
Οι ενέργειες του Trump αναγκάζουν τους ανθρώπους να προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιους προσπαθεί αν βοηθήσει o Trump, όπως οι Αμερικανοί κατασκευαστές.
Οι άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για παράδειγμα αν πρέπει να υποστηρίξουν το «κομμάτι που προσπαθεί να προστατεύσει (π.χ. Αμερικανοί κατασκευαστές)» ή αν είναι «πιο ευθυγραμμισμένοι με εκείνους που θα χάσουν (π.χ. μετανάστες, Επωφελείται από τις αλλαγές του προϋπολογισμού του)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης