Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά -0,8% υποχώρησαν οι καταναλωτικές δαπάνες, σε ετήσια βάση, τον Μαίο 2017

Βρετανία: Κατά -0,8% υποχώρησαν οι καταναλωτικές δαπάνες, σε ετήσια βάση, τον Μαίο 2017
Πρόκεται για την πρώτη πτώση που καταγράφεται στον τομέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια
Την πρώτη μείωση κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο του 2017, με τα νοικοκυριά της χώρας να είναι περισσότερο επιφυλακτικά λόγω της αβεβαιότητας των πρόσφατων εκλογών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών της Visa υποχώρησε κατά -0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, συνιστώντας την πρώτη υποχώρησή του από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Παράλληλα, οι πωλήσεις εντός της χώρας μειώθηκαν κατά -1,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις της χώρας.
«Ο δείκτης μαρτυρά ξεκάθαρα ότι η αυξανόμενες τιμές και η επιβράδυνση στην άνοδο των μισθών έχουν αρχίσει να δημιουργούν πιέσεις, τις οποίες αισθάνονται πλέον όλο και περισσότερο οι πολίτες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Visa.
Μάλιστα, τα εν λόγω αποτελέσματα έρχονται εν μέσω της αποτυχίας της πρωθυπουργού Theresa May να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές, γεγονός που ενδέχεται να επιδεινώσει το γενικότερο οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης