Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Αισιόδοξος για το Road Show της Νέας Υόρκης - Οι συναντήσεις είναι αυξημένες έως 62% έναντι του 2016

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Αισιόδοξος για το Road Show της Νέας Υόρκης - Οι συναντήσεις είναι αυξημένες έως 62% έναντι του 2016
Ο διευθύνων της ΕΧΕ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία και θα υλοποιηθούν τη φετινή χρονιά
Με το καλημέρα ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα πάρει μια θέση στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκεκριμένα στο δείκτη FTSE 25, o οποίος θα φιλοξενεί πλέον 26 μετοχές με τη εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών..
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το Road Show της Νέας Υόρκης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουνίου, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των εισηγμένων που συμμετέχουν έχουν εξασφαλίσει συναντήσεις με επενδυτές που είναι αυξημένες έως 62% σε σχέση με πέρυσι.
Οι εταιρείες που έλαβαν … διαβατήριο στην εκδήλωση είναι η «αφρόκρεμα» του Χ.Α και της ελληνικής Οικονομίας.Ποιες εταιρείες θα πάνε στο Road Show της Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για τις: Alpha Bank, Εθνική τράπεζα Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΕΧΑΕ,Creta Farm, Fourlis, Γεκ Τέρνα, Grivallia, ΕΛΠΕ ,Lamda, MIG, Motor Oil ,Μυτιληναίος, Πανγαία, ΟΠΑΠ, Sarantis, Πλαστικά Θράκης Τιτάν και Aegean.
Ο διευθύνων της ΕΧΕ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία και θα υλοποιηθούν τη φετινή χρονιά.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι η διεύρυνση της αγοράς εταιρικών ομολόγων και η δημιουργία τοπικής αγοράς ενέργειας (MoU με τον ΛΑΓΗΕ), η ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από την εισαγωγή στο ΧΑ σχετικών funds και μέσα από το crowdfunding.
Ο κ. Λαζαρίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης στην εμπορευσιμότητα του ΧΑ που έχουν οι μετοχές του δείκτη FTSE 25 που πραγματοποιούν πλέον το 97% των συναλλαγών τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να έχω το θάρρος να λέω δεν σε θέλω σε εταιρίες που θέλουν να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο ενώ μέτοχοι δεν επιθυμούν να πουλήσουν μετοχές τους. Δεν είναι αυτό Χρηματιστήριο, τόνισε ο κ Σωκράτης Λαζαρίδης επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εταιρίες με συγκέντρωση του
μετοχικού τους κεφαλαίου από τους βασικούς μετόχους και να μην υπάρχει
εμπορευσιμότητα της μετοχής»
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ είπε για τις προσπάθειες της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προωθήσει την χρυσή βίζα(Golden Visa), με την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων μέχρι 250.000 ευρώ όπως ακριβώς
συμβαίνει και με τα ακίνητα, προκειμένου ξένοι υπήκοοι να λαμβάνουν
άδεια διαμονής στην Ελλάδα.
Αναμένεται εντός του μήνα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να συμμετάσχουν σε διεθνές συνέδριο στην Ασία
για να υπογράψει και η Ελλάδα τη συμμετοχή στο πρόγραμμα όπως έχει
συμβεί και με άλλες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης