Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Απάνθρωπη η απομόνωση του Κατάρ από τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου

Erdogan: Απάνθρωπη η απομόνωση του Κατάρ από τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου
Ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τις εν λόγω μεθόδους απέναντι στη Ντόχα «ανάλογες της θανατικής ποινής»
Την πλρήρη καταδίκη του αναφορικά με την απομόνωση του Κατάρ από τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, εξέφρασε σήμερα (13/6) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «απάνθρωπη και κατά των ισλαμικών αξιών».
Συγκεκριμένα, ο Erdogan, μιλώντας ενώπιω του τουρκικού κοινοβουλίου, ανέφερε πως όσα συμβαίνουν στο Κατάρ αποτελούν ένα «πολύ σοβαρό λάθος», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «είναι σαν να έχει ληφθεί απόφαση θανατικής ποινής για τη χώρα».
«Το Κατάρ έχει παρουσιάσει την πιο αποφασιστική στάση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μαζί με την Τουρκία», υπογράμμισε ο Erdogan, τονίζοντας παράλληλα ότι «η στοχοποίηση της χώρας δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό».
Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωση ότι αργότερα εντός της ημέρας θα πραγματοποιήσει τριμερή συνδιάσκεψη με τον γάλλο ομόλογό του, Emmanuel Macron, καθώς και με τον εμίρη του Κατάρ, Tamim Bin Hamad Al-Thani, ώστε να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου.
«Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβία, ως ο μεγαλύτερος πολιτικός στην περιοχή του Κόλπου, οφείλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης», καταλήγει ο Erdogan.
Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Erdogan αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία και με τον αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση στο Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης