Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Οι Έλληνες έχασαν τις ελπίδες τους για ελάφρυνση του χρέους - Αβοήθητος ο Τσίπρας

Bloomberg: Οι Έλληνες έχασαν τις ελπίδες τους για ελάφρυνση του χρέους - Αβοήθητος ο Τσίπρας
Εάν στο Eurogroup δεν ληφθεί απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Τσίπρας θα μείνει αβοήθητος
Ακόμα ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα και στην κατάσταση την οποία βιώνουν οι Έλληνες έπειτα από 7 χρόνια οικονομικής κρίσης φιλοξενεί το Bloomberg.
Με αφορμή τις πληροφορίες, ότι η Ελλάδα δεν θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και ότι η ουσιαστική συζήτηση για τη μείωση του χρέους θα μετατεθεί για μετά τη λήξη του προγράμματος, το Bloomberg κάνει ακόμα ένα «οδοιπορικό» στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξοδέψει περισσότερα από δύο χρόνια λέγοντας στους Έλληνες ότι μια συμφωνία για το χρέος και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα εκτοξεύσει τις επενδύσεις και θα απαλύνει τον πόνο της λιτότητας.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν έπεισε τον Παναγιώτη Κουίνη, ο οποίος είναι μηχανικός στην Κόρινθο, και υποστηρίζει ότι η δουλειά έχει μειωθεί σταθερά σε όλη τη διάρκεια της 8ετούς κρίσης της Ελλάδας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα τέλμα.
«Αυτό που ξέρω ότι μας λένε ότι οι συντάξεις θα μειωθούν κατά ακόμα 20%, οι μισθοί θα πέσουν.
Τι είναι η ποσοτική χαλάρωση;
Πρέπει να είμαστε οικονομολόγοι για να καταλάβουμε τις λένε;» δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg.



Σε περιοχές όπως η Κόρινθος, ένας βιομηχανικός κόμβος περίπου 80 χλμ. δυτικά της Αθήνας, οι άνθρωποι παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων που τους βομβαρδίζουν με πληροφορίες για συνεδριάσεις και αποφάσεις στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη που θα καθορίσουν το οικονομικό τους μέλλον.
Εν τω μεταξύ, καθώς τα μέτρα τόνωσης της ΕΚΤ -συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος αγοράς assets- στηρίζουν την υπόλοιπη οικονομία της ζώνης του ευρώ, η παραγωγή της Ελλάδας έχει παραμείνει στάσιμη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι πιο απαισιόδοξοι.
Ωστόσο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, παραμένει απίθανο η ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στο άμεσο μέλλον.
Αυτό οφείλεται στο ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν φαίνεται να καταλήγει σε κάποια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να υπάρξει συμφωνία να εκταμιευθούν περισσότερα χρήματα, αλλά δεν θα χαλαρώσουν οι όροι αποπληρωμής ώστε να ικανοποιηθούν η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Αυτό θα άφηνε τον Τσίπρα αβοήθητο» σχολιάζει το Bloomberg.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης