Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή εμφανίστηκε αυξημένη κατά +1,4%
Τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/6) στοιχεία της Eurostat, γεγονός που καταδεικνύει την αξιοσημείωτη ανάκαμψη που λαμβάνει χώρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ ενισχύθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, ενώ συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του +1,4%.
Παράλληλα, η Eurostat αναθεώρησε επί τα βελτίω τα στοιχεία της για τον Μάρτιο του 2017, αναφέροντας ότι σημειώθηκε ανάπτυξη κατά +0,2% έναντι συρρίκνωσης -0,1% των αρχικών εκτιμήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, ο τομέας της βιομηχανικής παραγωγής είχε περιορισμένη συνεισφορά την οικονομία της Ευρωζώνης, γεγονός που αποδώθηκε κυρίως στην ασυνήθιστα μειωμένο ζήτηση.
Ωστόσο, η Eurostat εκτιμά ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο τα επίπεδα παραγωγής θα εμφανιστούν περισσότερο ενισχυμένα, με την παραγωγή ενέργειας να ενισχύεται κατά +4,7% τον Απρίλιο του 2017 σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης