Συνάντηση με τον διοικητή της Bundesbank, Jens Weidmann, είχε σήμερα 14/6 το προεδρείο της ΕΕΤ

Συνάντηση με τον διοικητή της Bundesbank, Jens Weidmann, είχε σήμερα 14/6 το προεδρείο της ΕΕΤ
«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συνεχίσει την υλοποίηση προγράμματος πρωτοβουλιών με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος»
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, είχε σήμερα (14 Ιουνίου 2017) στη Φρανκφούρτη η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Νικόλαο Καραμούζη, τον αντιπρόεδρο, Γεώργιο Χαντζηνικολάου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Αρτέμη Θεοδωρίδη και την γενική γραμματέα της ΕΕΤ, Χαρούλα Απαλαγάκη.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή το συνέδριο της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στην για τον εορτασμό των 60 της χρόνων.
Στην ειδικά προγραμματισμένη συνάντηση, η ΕΕΤ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Weidmann θέματα που αφορούν στην πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας.
«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συνεχίσει την υλοποίηση προγράμματος πρωτοβουλιών κι ευρύτερης ενημέρωσης κρίσιμων φορέων και προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την προσέλκυση επενδύσεων και την παρουσίαση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Νίκος Καραμούζης.
Είναι πρώτη φορά που Έλληνες τραπεζίτες, υπό την ΕΕΤ, συναντώνται με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γερμανίας.
Η εν λόγω συνάντηση, πέρα από εθιμοτυπική, ήταν και ουσιαστική, λόγω των -κατά καιρούς- σκληρών θέσεων που έχει λάβει για την ελληνική οικονομία ο κ. Weidmann.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS