Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλημάτων συνέχεια για τη Fiat Chrysler – Ανακαλεί 297.000 οχήματα λόγω προβλήματος στους αερόσακους

Προβλημάτων συνέχεια για τη Fiat Chrysler – Ανακαλεί 297.000 οχήματα λόγω προβλήματος στους αερόσακους
Νωρίτερα μέσα στον Μάιο 2017, η Fiat Chrysler είχε ανακαλέσει 1,2 εκατ. οχήματα στη Βόρεια Αμερική
Στην ανάκληση 297.000 οχημάτων (209.000 στις Η.Π.Α. και 88.000 στον Καναδά), λόγω ακούσιας λειτουργίας των αερόσακων, προχωρά η Fiat Chrysler, σε μία περίοδο που δεν είναι και η καλύτερη για τον γιγαντιαία αυτοκινητοβιομηχανία.
Η ανάκληση, η οποία θα ξεκινήσει από Ιούλιο και αφορά το μοντέλο Dodge Grand Caravan του 2011-2012, έγινε έπειτα από οκτώ (8) τραυματισμούς οδηγών, έπειτα από δυσλειτουργία των αερόσακων.
Νωρίτερα μέσα στον Μάιο 2017, η Fiat Chrysler είχε ανακαλέσει 1,2 εκατ. οχήματα στη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να διορθώσει προβλήματα που αφορούν τους αισθητήρες του συστήματος ασφαλείας.
Η εν λόγω ανάκληση αφορούσε τα μοντέλα Ram 1500, 2500 και 3500, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στις Η.Π.Α., ενώ μικρότερος όγκος των σχετικών οχημάτων θα ανακληθεί και από τον Καναδά και το Μεξικό.
Η παραπάνω ανάκληση ήταν η μεγαλύτερη που έχει ανακοινωθεί από την Fiat Chrysler μετά τον Μάιο του περασμένου έτους, όταν και είχε αποσύρει συνολικά 4,3 εκατ. οχήματα, προκειμένου να αντικαταστήσει τους ελλατωματικούς αερόσακους της εταιρείας Takata.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν κατά περίπου 2%, περί τις 18:20, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παραμένει στο στόχαστρο των Η.Π.Α. η Fiat Chrysler για εμπλοκή σε σκάνδαλο εκπομπής ρύπων

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει τις έρευνες για ενδεχόμενη εμπλοκή της Fiat Chrysler Automobiles σε σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων, με την τελική εκτίμηση να αναμένεται σε «εβδομάδες ή ακόμη και μήνες», σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο πρακτορείο Reuters ένας εκ των δικηγόρων που ασχολούνται με την υπόθεση.
Η δίωξη από το υπουργείο για το παράνομο λογισμικό ασκήθηκε τον περασμένο Μάιο, και αφορούσε τα μοντέλα SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας με κινητήρες ντίζελ
Η καταγγελία που κατατέθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και υποστήριζε ότι σχεδόν 104.000 οχήματα με κινητήρες 3.0D EcoDiesel εξοπλίστηκαν με λογισμικό που έκαναν τα συστήματα ελέγχου εκπομπών των οχημάτων, να λειτουργούν διαφορετικά και λιγότερο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια ορισμένων συνθηκών οδήγησης, σύμφωνα με δήλωση του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).
Η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει πολιτικές κυρώσεις για πιθανές παραβιάσεις του νόμου για καθαρό περιβάλλον, σύμφωνα με την EPA.
Η καταγγελία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να γεφυρώσουν ένα χάσμα μεταξύ της εταιρείας και των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη φύση των βαθμονομήσεων εκπομπών που χρησιμοποιήθηκαν για τα SUVs Jeep Grand Cherokee 2014-2016 και τα Ram Pick Ups 1500 με κινητήρες ντίζελ.
Οι εκπομπές ντίζελ της Fiat Chrysler είναι επίσης αντικείμενο ποινικής έρευνας στις ΗΠΑ.
Η Volkswagen αντιμετώπισε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν αναγνώρισε το 2015 ότι περίπου 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παγκοσμίως εξοπλίστηκαν με τις αποκαλούμενες συσκευές μείωσης ρύπων και ενσωματωμένους αλγόριθμους που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές εκπομπών.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 24,5 δις. δολάρια στη Βόρεια Αμερική για να διευθετήσει νομικές αξιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και ποινικών υποθέσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι από την αμερικανική κυβέρνηση, και να αγοράσουν πίσω ή να επισκευάσουν περίπου 560.000 οχήματα.
Σε αντίθεση με τη VW, η Fiat Chrysler διαβεβαίωσε σθεναρά ότι δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αμερικανικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης