Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν η Nexans παίρνει διαζύγιο με την πληροφόρηση των επενδυτών

tags :
Όταν η Nexans παίρνει διαζύγιο με την πληροφόρηση των επενδυτών
Λησμόνησαν να αναφέρουν τις αμοιβές ΔΣ και δεν συζητούν το θέμα των υπέρογκων επιτοκίων δανειακών συμβάσεων για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες στην Επιτροπή Kεφαλαιαγοράς
Την μπάλα στην κερκίδα πέταξε η ιδιοκτησία της NEXANS στην τελευταία Γενική Συνέλευση της εταιρίας για την καταγγελία του μετόχου μειοψηφίας HMG Globetrotter στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τους καταβληθέντες τόκους από την εταιρεία στην Nexans Services.....
Η Συνέλευση συζήτησε το θέμα αλλά δεν έλαβε καμία απολύτως απόφαση καθώς φαίνεται ότι ο βασικός μέτοχος δεν προτίθεται να το συζητήσει αλλά και ούτε υπήρξε δέσμευση για μελλοντική απόφαση.
Ουσιαστικά το θέμα της καταγγελίας διψήφιων ποσοστών τόκων στη μητρική εταιρία της Nexans φαίνεται να αποτελεί λεπτομέρεια ασχέτως αν η πρακτική αυτή πρώτον συνιστά μεταφορά κερδών και δεύτερον προκαλεί ζημία κατ ουσίαν στους μετόχους της μειοψηφίας στην εισηγμένη στο ΧΑ εταιρία η οποία έχει επιχειρήσει κατ επανάληψη ανεπιτυχώς την έξοδό της από το ΧΑ.
Εν τω μεταξύ και στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που ανακοίνωσε μέσω του ΧΑ η εταιρία «ξέχασε» να αναφέρει τις αμοιβές ΔΣ που προεγκρίθηκαν για την τρέχουσα χρήση ενώ ενέκρινε σύμβαση προμήθειας με άλλη εταιρία του ομίλου.
Το γεγονός αν μη τι άλλο προκαλεί ενδιαφέρον για το αν και κατά πόσο θα κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για να εξασφαλιστεί η δημόσια πληροφόρηση περί των δαπανών που θα καταβληθούν για το ΔΣ της εταιρίας.
Επισημαίνεται ότι η ΓΣ επικύρωσε την εκλογή νέου μέλους στο Δ.Σ μετά την ξαφνική και πρόσφατη αντικατάσταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Νexans Hellas Christof Josef Barklage.
Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη καρατόμηση επικεφαλή της εταιρίας σε ένα έτος και μάλιστα ο προηγούμενος κ. Γιώργος Καρακώστας είχε θέσει μέσω του δικηγόρου του εσωρεία ερωτημάτων που σχετίζονταν με τις πρακτικές του ομίλου επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούσαν στην ελληνική εταιρία.
Ειδικότερα, ο δικηγόρος του κ Καρακώστα άφηναν σαφή υπονοούμενα για αποδοχή αιτήματος συγκεκριμένου πελάτη που ζημίωσε την εταιρεία, δημιουργία υψηλότερων προβλέψεων από τις κανονικές, την αποδοχή συμψηφισμού μεταξύ εταιρειών του Ομίλου Νexans που έβλαψαν την Νexans Hellas και ωφέλησαν άλλη εταιρεία του γαλλικού ομίλου καθώς και για τη δανειακή σύμβαση για την οποία έγινε καταγγελία και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης