Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο κλίμα, η Standard and Poor's θέτει υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης την Amazon

Κόντρα στο κλίμα, η Standard and Poor's θέτει υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης την Amazon
Η κίνηση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης αντικατοπτρίζει την προσδοκία του ότι η μόχλευση της Amazon θα αυξηθεί στο 1,5x, από 1x, ωστόσο θα παραμείνει κάτω από το 2x
Υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης έθεσε την αξιολόγηση «ΑΑ-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Amazon η Standard & Poor’s, με αφορμή τη σημερινή (16 Ιουνίου 2017) συμφωνία για εξαγορά, ύψους 13,7 δισ. δολαρίων της Whole Foods Market.
Η κίνηση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης αντικατοπτρίζει την προσδοκία του ότι η μόχλευση της Amazon θα αυξηθεί στο 1,5x, από 1x, ωστόσο θα παραμείνει κάτω από το 2x.
Επίσης, αντανακλά την πρόθεσή του να αναθεωρήσει τις συνέπειες για τις χρηματοπιστωτικές πολιτικές και τη στρατηγική της Amazon για τη λιανική αγορά.
«Η εκτίμησή μας για τον αντίκτυπο (της εξαγοράς) στην ανταγωνιστική θέση και την κερδοφορία του Amazon, θα αποτελέσει επίσης μέρος της ανασκόπησης μας», σημειώνει.

MarketWatch: Jeff Bezos, ο μεγάλος νικητής από το deal Amazon και Whole Foods

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Amazon είναι ο μεγάλος νικητής του σημερινού (16 Ιουνίου 2017) mega-deal μεταξύ Amazon και Whole Foods, καθώς, με βάση τις μετοχές της εταιρείας που κατέχει, έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 2,2 εκατ. ευρώ (στο +3% διαπραγματεύεται η μετοχή της Amazon)!
Μάλιστα, όπως διαπιστώνει το MarketWatch, τα παραπάνω κέρδη ξεπερνούν κατά 900 εκατ. το σύνολο των κερδών για τους 10 κορυφαίους μετόχους της Whole Foods, παρά το ότι η μετοχή της εταιρείας καταγραφεί άνευ προηγουμένου ράλι της τάξης του 28% (περί τις 22:00)!!
Να επισημανθεί ότι ο κ. Jeff Bezos κατέχει το 16,7% του μεριδίου της Amazon.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Whole Foods είναι η γνωστή διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχειών Vanguard Group.




Θετικά αποτιμούν την πρόταση της Amazon οι αναλυτές – Αυξάνουν την τιμή στόχο για την Whole Foods

Με αύξηση των τιμών – στόχων για την Whole Foods «απάντησαν» στην προσφορά της Amazon οι αναλυτές, καθώς, η πλειοψηφία εξ’ αυτών, θεωρούν ότι το ποσό εξαγοράς είναι σίγουρα υποδεέστερο από την αξία της.
Οι Barclays και Oppenheimer αύξησαν την τιμή – στόχο για την Whole Foods στα 48 και 45 δολάρια, αντίστοιχα, όταν, περί τις 22:00, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει ασύλληπτο ράλι 29,4%, στα 42,8 δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης