Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ελεύθερος λόγω κακοδικίας ο Βill Cosby - Οι ένορκοι δεν κατάφεραν να βγάλουν μία κοινή απόφαση

BBC: Ελεύθερος λόγω κακοδικίας ο Βill Cosby - Οι ένορκοι δεν κατάφεραν να βγάλουν μία κοινή απόφαση
Μετά από 53 ώρες συνεδριάσεων οι ένορκοι δεν κατάφεραν να βγάλουν κοινή απόφαση - Ο Cosby έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο
Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι υπήρξε κακοδικία στην υπόθεση του Bill Cosby, που ήταν κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση, καθώς οι ένορκοι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, όπως μεταδίδει το BBC.
Συγκεκριμένα, οι εφτά άνδρες και οι πέντε γυναίκες που ήταν ένορκοι στη δίκη του διάσημου ηθοποιού, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία ομόφωνη απόφαση μετά από 53 ώρες συνεδριάσεων.
Ο Αμερικάνος κωμικός μπορεί, ωστόσο, να αντιμετωπίσει τώρα νέες ποινικές διαδικασίες.
Ο Cosby έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο, αλλά η εισαγγελία θα επιδιώξει μία νέα δίκη.
Δεκάδες γυναίκες ισχυρίζονται ότι τους είχε επιτεθεί, αλλά κατηγορίες του είχαν απαγγελθεί μόνο για την περίπτωση της κυρίας Constand.
Aν ο Cosby κριθεί ένοχος, μπορεί να καταδικαστεί και σε δέκα χρόνια φυλάκισης για τρίτα περιστατικά επιθέσεων στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ πριν από 13 χρόνια.
Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής της Πενσυλβάνια Steven O' Neil υπενθύμισε στον διάσημο ηθοποιό ότι οι κατηγορίες και η εγγύηση παραμένουν, παρά την κακοδικία.
Ο ανταποκριτής του BBC στην αίθουσα του δικαστηρίου ανέφερε ότι ο Cosby ήταν ανέκφραστος όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.
Ένας από τους δικηγόρους του, ωστόσο, χειροκρότησε, λέγοντας ότι υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη.
"Ήρθαμε εδώ ελπίζοντας για αθώωση, αλλά όπως λέει κι ένα τραγούδι των Rolling Stones "δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις, μερικές φορές παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι" δήλωσε με νόημα ο δικηγόρος του.
Μία δικηγόρος της πολιτικής αγωγής υποστήριξε, πάντως, από την πλευρά της ότι ελπίζει πως η εισαγγελία θα κινηθεί για νέα δίκη.
Οι ένορκοι είχαν πάρει εντολή από το δικαστήριο να εργαστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς αδυνατούσαν να βγάλουν μία ετυμηγορία.
Αλλά επέστρεψαν το Σάββατο λέγοντας στο δικαστήριο ότι είναι ακόμα σε αδιέξοδο.
Η κακοδικία ήχησε σαν βόμβα για τις γυναίκες που έχουν κατηγορήσει τον Cosby για σεξουαλική επίθεση και αρκετές εξ αυτών ήταν παρούσες στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα περιμένοντας την απόφαση.
Η Andrea Constand που είναι η βασική κατήγορος είπε στο δικαστήριο ότι ένιωσε "ταπεινωμένη" από έναν άνθρωπο που θεωρούσε φίλο και συνεργάτη.
Ο Cosby που αντιμετωπίζει τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές μηνύσεις, αρνήθηκε να καταθέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης