Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060
Ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει τη δυτική σαλιάρα, αφού πρώτα έδεσε ένα φιόγκο γύρω από την χώρα
«Μετά τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο μέχρι το 2060» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά πως «πέραν του γεγονότος ότι η χώρα δεσμεύεται με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% μέχρι το 2022, η κυβέρνηση έσπευσε να συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 2% έως 2,4% μέχρι το 2060!»
Αν και όπως διευκρίνισε είναι θετική εξέλιξη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτό δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιτύχει τους στόχους της.
«Πρόκειται για θετικό γεγονός, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς θα υπάρξει η εκταμίευση της δόσης 8,5 δις ευρώ.
Πέραν μιας ρητορικής για το χρέος, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα παραπάνω, έχασε τους στόχους της».
«Μάλιστα αντιστρέφει αυτά που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια, όταν καλλιεργούσε ότι θα κάνει ριζοσπαστικά πράγματα για το χρέος, όπως κούρεμα ή αναδιάρθρωση. Τελικά θα πάρει ένα μικρό συμπλήρωμα των όσων κάναμε εμείς το 2012 με το PSI και αυτό ατελώς».
«Ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει τη δυτική σαλιάρα, αφού πρώτα έδεσε ένα φιόγκο γύρω από την χώρα».
Σχετικά με τον κύκλο επαφών που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος αν και δηλώνει πως κάθε συζήτηση είναι θετική, υποστηρίζει πως «αυτή η κίνηση γίνεται εικονικά, εκ των υστέρων, με καθυστέρηση και αφού έχει από πριν υπονομευθεί».
«Πρέπει να πάμε σε εκλογές και να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετέχει".
Διέψευσε πάντως τις φήμες για προσχώρησή του στη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης