Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο δημιουργικός τρόπος για κέρδος από την πιο ήρεμη αγορά των τελευταίων 50 ετών

Goldman Sachs: Ο δημιουργικός τρόπος για κέρδος από την πιο ήρεμη αγορά των τελευταίων 50 ετών
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας τονίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρώνονται στη μεγιστοποίηση της αποδόσης αναπροσαρμοσμένη με βάση τον κίνδυνο (Risk-Adjusted Return)
Με τη μεταβλητότητα του S&P 500 να βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1966, αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι επενδυτές είναι να αγοράσετε μετοχές που προσφέρουν την καλύτερη απόδοση αναπροσαρμοσμένη με βάση τον κίνδυνο (Risk-Adjusted Return), σύμφωνα με τη Goldman Sachs.
Η μεγιστοποίηση της Risk-Adjusted Return είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να περιγραφεί η επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους αναλαμβάνοντας τον μικρότερο πιθανό κίνδυνο.
Κι ενώ αυτό φαίνεται να είναι ο προφανής τελικός στόχος για κάθε επενδυτή, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι οι traders έχουν περιορίσει την εστίασή τους στην ελαχιστοποίηση της μεταβλητότητας, κάτι που -σύμφωνα με τους αναλυτές- είναι μια λανθασμένη προσέγγιση.
«Πολλοί επενδυτές έχουν επικεντρωθεί σε λάθος στόχο» αναφέρεται στην ανάλυση της Goldman Sachs, όπου τονίζεται ότι οι διαχειριστές των funds θα πρέπει να επιδιώξουν να μεγιστοποιήσουν τις risk-adjusted returns.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης