Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko: Ισχυρές διαβεβαιώσεις από τον Trump για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο

Poroshenko: Ισχυρές διαβεβαιώσεις από τον Trump για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Κίεβο
Trump και Poroshenko συνομίλησαν σχετικά με τρόπους για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος 
Ισχυρές διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα του, δήλωσε σήμερα (20/6/2017) ο ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko, ότι έλαβε από τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στον Λευκό Οίκο.
Ο Trump είχε απευθύνει στο παρελθόν έκκληση για μια βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, πυροδοτώντας φόβους στην Ουκρανία ότι θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες υποσχέσεις των ΗΠΑ για στήριξη της φιλοδυτικής διακυβέρνησης του Poroshenko στο Κίεβο.
Η Μόσχα κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και στήριξε τους φιλορωσικούς αυτονομιστές αντάρτες που μάχονταν τις δυνάμεις του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.
«Υπήρξε μια πλήρης και λεπτομερής συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Λάβαμε ισχυρή υποστήριξη από την πλευρά των ΗΠΑ, υποστήριξη αναφορικά με την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του κράτους μας», ανέφερε ο Poroshenko στους δημοσιογράφους, όπως μετέδιδε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax Ukraine».
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε ότι Trump και Poroshenko συνομίλησαν σχετικά με τρόπους για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.
Επίσης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι δύο ηγέτες, στις συνομιλίες τους στο Οβάλ Γραφείο, συζήτησαν επίσης σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Poroshenko και τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης