Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαυραγάνης: Αναστέλλεται το παράβολο των 250 ευρώ, διορία έως τις 14/7 για τα ανασφάλιστα οχήματα

Μαυραγάνης: Αναστέλλεται το παράβολο των 250 ευρώ, διορία έως τις 14/7 για τα ανασφάλιστα οχήματα
Τα λάθη είναι πολλά και από τις ασφαλιστικές και από την αστυνομία και από το υπουργείο είπε ο κ.Μαυραγάνης
Διορία έως τις 14 Ιουλίου έχουν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων προκειμένου να τα δηλώσουν και να αποφύγουν το πρόστιμο όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ν. Μαυραγάνης κάλεσε τους πολίτες να δηλώσουν τα οχήματα τους ενώ έδωσε εξηγήσεις για το πώς λειτουργήσει το διορθωτικό σύστημα για τα ανασφάλιστα οχήματα.
Ο υφυπουργός είπε πως το παράβολο των 250 ευρώ αναστέλλεται και δεν καταργείται, ενώ αναφερόμενος στις περιπτώσεις που έχει γίνει λάθος στην επιβολή του, σημείωσε ότι, εξετάζονται από τα εξής δύο σενάρια:
Το πρώτο αφορά σε συμψηφισμό με άλλες υποχρεώσεις και το δεύτερο στην επιστροφή αν υπάρχει υποχρέωση του ιδιοκτήτη στο μέλλον.
Ο κ.Μαυραγάνης παραδέχθηκε ότι τα λάθη είναι πολλά τόσο από τις ασφαλιστικές, όσο από το σύστημα της Αστυνομίας, το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους μέχρι τις 14 Ιουλίου.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν κινούν το όχημά τους, σε όσους το έχουν κλέψει, σε όσους έχουν γίνει ανορθόδοξες μεταβιβάσεις και σε όσους έχουν υποστεί καταστροφή, να πάνε να το δηλώσουν.
Όπως είπε, η διαδικασία για τη μη ορθή μεταβίβαση είναι να βρεθεί αυτός στον οποίο έχει μεταβιβαστεί το όχημα και αφού γίνει η μεταβίβαση να δηλωθεί η διαγραφή του οχήματος στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, στην οποία ανήκει εκείνος που πούλησε το όχημά του.
Αναφερόμενος στις περιπτώσεις κλοπών, ο κ.Μαυραγάνης είπε πως ναι μεν η Αστυνομία διατηρεί τα αρχεία των κλοπών, ωστόσο η διασταύρωση των στοιχείων είναι χρονοβόρα διαδικασία και ως εκ τούτου κάλεσε τα θύματα κλοπών να προσκομίσουν τις δηλώσεις κλοπής στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών στην οποία ανήκουν.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε τάξη μέσα σε 15 - 20 μέρες», είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, ο οποίος κάλεσε εκ νέου τις Ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν στην εφαρμογή δόσεων για τα ασφάλιστρα, ώστε να διευκολυνθούν εκείνοι που έχουν αδυναμία να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό των ασφαλίστρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης