Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι μισθώσεις ακινήτων δίπλα σε σταθμούς του Μετρό - Έρευνα της εταιρείας E- Real Estates για το bankingnews

Οι μισθώσεις ακινήτων δίπλα σε σταθμούς  του Μετρό - Έρευνα  της εταιρείας  E- Real Estates για το bankingnews
Οι περιοχές που έχουν ικανοποιητικό δίκτυο συγκοινωνίας έχουν γίνει περιζήτητες
Η μείωση των εισοδημάτων  των νοικοκυριών έφερε νέες συνήθειες.
Η περικοπή των δαπανών αλλά και οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο περιορίστηκαν σημαντικά και αναζητήθηκαν λύσεις όπως οι εκμισθώσεις ακινήτων  κοντά σε σταθμούς του μετρό.  
Οι περιοχές που έχουν ικανοποιητικό δίκτυο συγκοινωνίας έχουν γίνει περιζήτητες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2016 τα ενοίκια των κατοικιών πανελλαδικά υποχώρησαν κατά 2,6%.
Οι οικονομικές εξελίξεις έχουν συγκρατήσει τις τιμές των ενοικίων, ενώ έχουν αρχίσει να καταγράφονται και οι πρώτες ανοδικές τάσεις, ιδίως σε περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος.
Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές ενοικίασης κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 40% από το 2011 έως τα τέλη του 2016.
Την ίδια περίοδο, οι φόροι που συνοδεύουν την κατοχή ακινήτων εκτινάχθηκαν από τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως σε σχεδόν 4 δισ. ευρώ πέρυσι. Επιχειρηματίες και ενοικιαστές, επιλέγουν διαχρονικά ακίνητα σε περιοχές που βρίσκονται γύρω στους σταθμούς του μετρό.
Η κτηματαγορά κατά μήκος των γραμμών του πιο δημοφιλούς συγκοινωνιακού μέσου που είναι το Μετρό δεν έχει γνωρίσει ιδιαίτερα μεγάλη κρίση, παρά την κατάρρευση του κλάδου.
Οι τιμές πλησίον των σταθμών του Μετρό παρουσιάζουν μια σταθεροποίηση στις τιμές μίσθωσης λόγο της μεγάλης ζήτησης και των λιγοστών ακινήτων ενώ υπάρχουν περιπτώσεις μικρής αύξησης σε σχέση με το 2014, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2012 η πτώση των τιμών πλησίον των σταθμών του Μετρό δεν ξεπέρασε το 20%.
Σε ότι αφορά τις περιοχές του κέντρου που εξυπηρετούνται από το μετρό, δύο είναι οι κατηγορίες ακινήτων που έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από την κρίση.
Στην πρώτη ανήκουν όσα βλέπουν έστω και λίγο την Ακρόπολη και στη δεύτερη κατοικίες επιφάνειας έως 75 τ.μ., σε σχετικά καλή κατάσταση.  
Οι περιοχές που βρέθηκαν στην  γραμμή  του Μετρό  απέκτησαν  συγκριτικό  πλεονέκτημα το οποίο έδωσε αξία στην αγορά ακινήτων.
Οι ευκαιρίες που έδωσε το Μετρό  επεκτείνονται μέχρι το Κορωπί και την Παιανία καθώς με 300 ευρώ/μήνα μπορείς να βρεθεί κατοικία σε πολύ καλή κατάσταση.
Όσο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας ή από τους χώρους εργασίας τόσο υποχωρεί το ενοίκιο.  
Η εταιρεία η E- Real Estates κατέγραψε τις τιμές των μισθωμάτων που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς του Μέτρο.  
Ο πρόεδρος και  διευθύνων  σύμβουλος της εταιρεία κ. Θέμης Μπάκας υποστηρίζει ότι η αγορά ακινήτων κοντά σε σταθμούς του Μετρό παρέμεινε όρθια  από την κρίση και σήμερα δίνει πολύ καλές ευκαιρίες.
Ακολουθούν  πίνακες:





Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης