Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Έξι τραυματίες στο Newcastle - Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος που γιόρταζε το ραμαζάνι

BBC: Έξι τραυματίες στο Newcastle - Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος που γιόρταζε το ραμαζάνι
Μία 42χρονη γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση, αλλά η αστυνομία δεν θεωρεί ότι το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία
Έξι άνθρωποι - ανάμεσά τους και τρία παιδιά - τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους έξω από αθλητικό κέντρο στο Newcastle (Νιούκαστλ), όπως μεταδίδει το BBC.
Το περιστατικό συνέβη στις 9:15 (11:15 ώρα Ελλάδας), έξω από το αθλητικό κέντρο Westgate, όπου γίνονταν εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ραμαζανιού.
Ένα από τα παιδιά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η αστυνομία δεν θεωρεί ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία.
Μία 42χρονη γυναίκα συνελήφθη και είναι υπό κράτηση, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι ήταν στο σημείο για να γιορτάσουν το ραμαζάνι που τελειώνει σήμερα.
Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, η γυναίκα που συμμετείχε στους εορτασμούς πήγε να πάρει το αμάξι της, αλλά στη συνέχεια έχασε τον έλεγχο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν κατάλαβε πώς ακριβώς εξελίχθηκε το συμβάν, διότι πήγε μαζί με άλλους να δώσουν νερό στους τραυματίες και κουράγιο στους γονείς των παιδιών, λέγοντάς τους ότι έρχονται τα ασθενοφόρα.
Προκλήθηκε, πάντως, πανικός και όλοι ούρλιαζαν όταν συνέβη το περιστατικό.
Από την υπηρεσία ασθενοφόρων υποστήριξαν ότι έλαβαν την πρώτη κλήση στις 9:15 (11:15 ώρα Ελλάδας) και ότι μετέφεραν έξι άτομα στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε έναν έφηβο μέσα στα αίματα και έναν ακόμα που φαινόταν επίσης τραυματισμένος.
Υπήρχε κι ένας μεσήλικα με τραύματα στο πρόσωπο και πολλά αίματα να έχουν καλύψει το σώμα του.
Η αστυνομία ήταν από πριν παρούσα και μετά το περιστατικό έβαλε την οδηγό του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος ενός περιπολικού.
Πολλοί είπαν, εξάλλου, ότι η γυναίκα έβγαινε από το πάρκινγκ και ξαφνικά επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος.
Μερικοί γιατροί που ήταν παρόντες έσπευσαν να συνδράμουν την αστυνομία και τους τραυματιοφορείς, που δεν χρειάστηκαν, όμως, βοήθεια.
Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο δήμαρχος του Newcastle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης