Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Munchau (FT): Πως η ελληνική κρίση δίνει μαθήματα για τις διαπραγματεύσεις του Brexit

tags :
Munchau (FT): Πως η ελληνική κρίση δίνει μαθήματα για τις διαπραγματεύσεις του Brexit
Οι διαπραγματευσεις για το Brexit είναι μια μάχη των 27 εναντίον του 1 και μοιάζουν περισσότερο με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για τα προγράμματα διάσωσής της
Αν οι Βρετανοί πολιτικοί, που διαμορφώνουν την πολιτική αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, θέλουν να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις τους  με τις Βρυξέλες θα ήταν προτιμότερο να ακούσουν τους πρώην υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και να πάρουν μαθήματα από αυτούς αντί να αναζητούν τη σοφία σε διπλωματικές πηγές.
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στους Financial Times W. Munchau υπογραμμίζοντας οτι οι διπλωμάτες είναι καλοί σε κάποιο σημείο όμως το ζήτημα του Brexit έχει διαφορετική φύση από αυτή που μπορούν να διαχειριστούν.
Είναι μια μάχη 27 εναντίον 1 και μοιάζουν περισσότερο με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για τα προγράμματα διάσωσής της.
"Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς, το 2012, το 2015 και φέτος, είναι ένα καλύτερο παράδειγμα για το είδος των διαπραγματεύσεων που θα μπορούσε κανείς να περιμένει με την ΕΕ" υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.
Όπως σχολιάζει "πριν από τις εκλογές η Theresa May συνηθίζεται να υποστηρίζει ότι καμία συμφωνία είναι προτιμότερη από μια κακή συμφωνία, αν και από τότε η θέση αυτή φαίνεται να αλλάζει.
Και στην περίπτωση της Ελλάδας η μη συμφωνία θα ήταν πραγματικά καλύτερη από μια κακή συμφωνία καθώς η χώρα παραμένει σε ύφεση από το 2008" υποστηριζει και καταλήγει στο οτι "το δεύτερο μάθημα που θα μπορούσε η Βρετανία να πάρει από την Ελλάδα είναι οτι στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ χρειάζεται plan B για την περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης