Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας για τις βουλγαρικές τράπεζες Raiffeisenbank και Municipal

Moody's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας για τις βουλγαρικές τράπεζες Raiffeisenbank και Municipal
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται για το βελτιωμένο λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες στη Βουλγαρία, γεγονός που τον ώθησε νωρίτερα μέσα στο έτος να μεταβάλει το μακροοικονομικό προφίλ σε «Moderate-», από «Weak+»
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας (καταθέσεις) για τις βουλγαρικές τράπεζες Raiffeisenbank EAD και Municipal AD προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, μεταβάλλοντας σε Baa3/Prime-3 (από Ba2/Not Prime) τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση για την πρώτη και σε Ba3 (από B1) τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για τη δεύτερη.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται για το βελτιωμένο λειτουργικό περιβάλλον για τις τράπεζες στη Βουλγαρία, γεγονός που τον ώθησε νωρίτερα μέσα στο έτος να μεταβάλει το μακροοικονομικό προφίλ σε «Moderate-», από «Weak+».
Η μεταβολή στην αξιολόγηση των δύο τραπεζών οφείλεται στις χαμηλότερες προβλέψεις, αλλά και στη δέσμευση της βουλγαρικής κυβέρνησης για ρύθμιση του κλάδου.
Η Moody's σημειώνει ότι η βελτίωση στο μακροοικονομικό προφίλ της Βουλγαρίας προκαλεί τη μετάβαση σε μια υπόθεση για απώλειες μέχρι και 8% στον κλάδο, έναντι 13% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης