Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit Positive για την Ιταλία η εξαγορά από την Intesa Sanpaolo των τραπεζών της Βενετίας

Moody's: Credit Positive για την Ιταλία η εξαγορά από την Intesa Sanpaolo των τραπεζών της Βενετίας
Η ιταλική τράπεζα Intesa θα να αναλάβει το υγιές ενεργητικό των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, με το σχέδιο να εγκρίνεται χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δύο ημέρες αφότου και η Ε.Κ.Τ. είχε δώσει έμμεσα το «ΟΚ»
Θετικά για την πιστοληπτική αξιολόγηση («Credit Positive») του ιταλικού τραπεζικού συστήματος αποτιμά την εξαγορά (έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ) των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca από την Intesa Sanpaolo, ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Η ιταλική τράπεζα Intesa θα να αναλάβει το υγιές ενεργητικό των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, με το σχέδιο να εγκρίνεται χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δύο ημέρες αφότου και η Ε.Κ.Τ. είχε δώσει έμμεσα το «ΟΚ».
Η συνολική κρατική δαπάνη για τη διάσωση των δύο περιφερειακών τραπεζών ενδέχεται να ξεπεράσει τα 17 δισ. ευρώ.
Το ιταλικό δημόσιο αναλαμβάνει τα χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια, διαθέτοντας, προς στιγμήν, έξι δισεκατομμύρια ευρώ.
Το μέτρο αυτό επιτρέπει τις προθέσεις της κυβέρνησης της Ρώμης για την πλήρη προστασία των καταθετών, των μετόχων και των senior ομολογιούχων.
Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, θα πληγούν μόνο οι μικροομολογιούχοι και μικροί μέτοχοι, αλλά το κόστος για τους φορολογούμενους είναι πιθανό να είναι βαρύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης