Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εμπλοκή στον πλειστηριασμό του Πήγασου λόγω της δέσμευσης της περιουσίας Μπόμπολα;

Εμπλοκή στον πλειστηριασμό του Πήγασου λόγω της δέσμευσης της περιουσίας Μπόμπολα;
Το 49% των μετοχών στον Πήγασο, οι προκαταβολές για αυξήσεις κεφαλαίου και η άτυπη πρόταση στους εργαζόμενους του Έθνους
Μείζον ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει εμπόδια στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Πήγασος που σχεδιάζουν οι τράπεζες φαίνεται να προκύπτει σύμφωνα με νομικούς κύκλους από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Φώτη Μπόμπολα.
Και αυτό διότι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων κατ΄ εντολή της δικαιοσύνης ισοδυναμεί με κατάσχεση γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπλοκές.
Ειδικότερα, με δεδομένο ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας κατέχει περί το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Πήγασος η εντολή της δικαιοσύνης ουσιαστικά οδηγεί στη δέσμευση και του συγκεκριμένου ποσοστού με αποτέλεσμα να μην έχει αξία ως ενέχυρο.
Παράλληλα, εμπλοκές δημιουργούνται και για ποσά ύψους 8,9 εκ ευρώ που έχουν δοθεί από τον κ. Φώτη Μπόμπολα στην εταιρία έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου καθώς κατ ουσίαν συνιστούν εν δυνάμει περιουσιακό στοιχείο του κ. Φώτη Μπόμπολα.
Πάντως, άλλοι νομικοί εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων φέροντας ως παράδειγμα το ΔΟΛ όπου όμως η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του κ. Ψυχάρη αφορούσε μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε θυρίδες.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εντύπωση προκάλεσε πρόταση του κ. Φώτη Μπόμπολα που έγινε άτυπα μέσω δικηγόρων προς εκπροσώπους των εργαζομένων του ομίλου κυρίως των εργαζομένων της θυγατρικής Εκδόσεις Έθνος να τους εκχωρηθεί αντί οφειλομένων και αποζημιώσεων η απαίτηση που έχει η Άνωση από το Mega (σ.σ οι τράπεζες όμως έχουν απαιτήσεις από την Άνωση) αλλά και απαίτηση της Έθνος από άλλο εβδομαδιαίο μέσο ενημέρωσης.
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι έγινε προκειμένου να «απαλλαγεί» το Έθνος από το προσωπικό.
Και αυτό διότι αν οι τράπεζες προχωρήσουν σε πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Πήγασου (εφ όσον αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα από τη δέσμευση της περιουσίας του κ. Μπόμπολα) τότε οι θυγατρικές εταιρίες περνούν στο νέο αγοραστή μαζί με τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις τις οποίες έχουν.
Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα πλην των τραπεζών στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων που έχουν παρασχεθεί προς τον όμιλο Πήγασο αλλά και τον τρόπο συστάσεως των ενεχύρων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης