Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Calamos Investments εξαγοράζει την Εθνική Ασφαλιστική

Reuters: Η Calamos Investments εξαγοράζει την Εθνική Ασφαλιστική
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν στην ετήσια γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ενέκρινε την πώληση πλειοψηφικού μεριδίου που κατέχει στην Εθνική Ασφαλιστική στην αμερικανο-ολλανδική κοινοπραξία Calamos-EXIN, ανέφερε τραπεζική πηγή την σήμερα Τρίτη (27/6) στο Reuters.
Η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην πώληση της θυγατρικής Εθνικής Ασφαλιστικής βάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρηση του ομίλου από μη τραπεζικές δραστηριότητες και επικέντρωση στις βασικές τραπεζικές εργασίες.
"Το συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στην πώληση", δήλωσε ο τραπεζίτης στο πρακτορείο Reuters.
Ο τραπεζίτης δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την συμφωνηθείσα τιμή πώλησης ή άλλους όρους.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν στην ετήσια γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.
Η Calamos Investments, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων και η Ολλανδική EXIN Partners, επικεντρώνονται στον κλάδο της ασφάλισης και των αντασφαλίσεων και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, έχουν υποβάλλει προσφορά για την αγορά τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Στην μάχη για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής η κοινοπραξία Calamos-EXIN ανταγωνιζόταν τρεις ενδιαφερόμενους ομίλους από την Κίνα, τη Fosun, την  Gongbao και την Wintime.
Η Εθνική Ασφαλιστική ιδρύθηκε το 1891 και είναι η παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.
Η εταιρεία έχει το 2016 μερίδιο αγοράς 16,6% και το 2015 καθαρλα κέρδη 98 εκατ. ευρώ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Calamos Investments John Koudounis δήλωσε στο Reuters τον Μάιο του 2017, ότι η πρόταση της Calamos-EXIN για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί από τους ανταγωνιστές της.
Η Εθνική Τράπεζα, της οποίας το 40% ανήκει στο ΤΧΣ, θα επιδιώξει την έγκριση της συμφωνίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης