Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθώος από τις κατηγορίες για ευνοϊκή συμπεριφορά ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος

Αθώος από τις κατηγορίες για ευνοϊκή συμπεριφορά ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος
Τα μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου απάλλαξαν ομόφωνα τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αθανάσιο Ράντο, από ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες για ευνοϊκή συμπεριφορά του σε πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου έκριναν ότι ο κ. Ράντος δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει τόσο το δικό του κύρος όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης παρά τους διαλόγους ανάμεσα στον ίδιο και την τότε υποψήφια στη Σχολή Δικαστών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων διασκέψεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε τελικά σήμερα το πρωί, καθώς η προγραμματισμένη για χθες σύγκλησή του αναβλήθηκε καθώς ένα μέλος, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αγγελική Μυλωνά θα απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Αθηνών και ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί .
Ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα τις θέσεις τους ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.
Η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μαρία Βλαχάκη, παρέλαβε το υπόμνημα το οποίο μελέτησαν πολύ προσεκτικά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Κατά την διάσκεψη, αρχικά η κυρία Θάνου εξέφρασε κάποιες αρνητικές θέσεις για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη του Πειθαρχικού. Τελικά, και η κ. Θάνου προσχώρησε στην άποψη των συναδέλφων της με αποτέλεσμα να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση απαλλαγής του κ. Ράντου.
Η σχετική έρευνα για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες του κ. Ράντου είχε διαταχθεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης